Confidenţialitate

Proiectele promise de primăria din Tulcea pentru a crește numărul de turiști din zonă | AUDIO

Grădina lui Ivan Patzaichin, un monument dedicat fostului mare sportiv și o fabrică de apă pe Dunăre – sunt proiectele pe care primăria din Tulcea le promite pentru a crește numărul de turiști în zonă. Tot planul ar urma să fie finanțat cu 300 de mii de euro.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Complexul memorial Ivan Patzaichin din Tulcea ar urma să fie gata în acest an, spune primarul orașului Ștefan Ilie. Printre altele, pe faleza din oraș va fi montată o așa-numită „fabrică de apă”. Este vorba, despre o stație de tratate a apei Dunăre.

Primarul Ștefan Ilie la Europa FM: „Un sistem mecanic și electric pe niște pontoane sau direct pe Dunăre și care va scoate apa dion Dunăre, o va trata și o va purifica. Astfel de obiective Asociația „Ivan Patzaichin” le-a mai făcut în Delta Dunării în localitățile unde nu putea săpa, fora pentru apa potabilă”.

Cu cei 300 de mii de euro prevăzuți în bugetul aflat în acest moment în dezbatere publică, vor mai fi construite și alte obiective dedicate memoriei fostului mare sportiv Ivan Patzaichin.

Va mai fi construită și o „grădină” cu foarte multe plante specifice Deltei, dar și un monument dedicat fostului canoist medaliat cu aur la patru Olimpiade.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Zeci de păsări flamingo au poposit pe Lacul Techirghiol, atrase de vremea frumoasă și de hrana bogată | AUDIO