Prins vineri în Serbia, Sebastian Ghiță va fi extrădat

Poliţia Română anunţă că autorităţile sârbe au informat oficialitățile din București că inculpatul Sebastian Ghiţăa fost arestat în Republica Sârbă, pe o perioadă de 18 zile, în vederea extrădării, începând cu 14 aprilie.

IGPR a precizat, luni, că fotografia inculpatului Ghiţă Sebastian a figurat pe site-ul instituţiei până în momentul în care s-a primit din partea autorităţilor sârbe confirmarea oficială că acesta a fost arestat în vederea extrădării.

„Acest mesaj a sosit pe canalul de cooperare polițienească Interpol în urmă cu câteva minute, din cauza unor probleme tehnice apărute în sistemul Interpol Belgrad”, precizează Poliția Română.

Instituția a informat Ministerul Justiţiei, pentru că aceasta este instituţia abilitată să pornească procedura de extrădare.

Conform prevederilor legale, în acest moment  Poliţia Română nu mai are competenţă în acest caz.

În momentul extrădării, dacă autorităţile sârbe vor solicita ca partea română să efectueze escorta în ţară a inculpatului, poliţiştii români vor efectua acest serviciu, adaugă IGPR.

Curtea Supremă din Serbia a decis plasarea în arest a lui Sebastian Ghiţă pentru două luni, în vederea extrădării, anunţa vineri Agenţia de presă Tanjug.

Judecat sau cercetat în mai multe dosare de corupție, omul de afaceri Sebastian Ghiţă, fost deputat, a fost localizat şi reţinut la Belgrad în noaptea de joi spre vineri.

Ghiţă avea permis de conducere şi buletin emise în Slovenia şi era împreună cu fratele său în momentul capturării.

A fost reținut pentru că documentele respective fuseseră falsificate.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS