Principalul suspect în atacurile din New York și New Jersey a fost prins

Ahmad Khan Rahami, un cetățean american de origine afgană considerat autorul atacurilor cu bombă de sîmbătă din statele New York şi New Jersey, a fost arestat luni, după un schimb de focuri cu poliţia.

Anunțul a fost făcut inițial de surse citate de presa americană și confirmat apoi oficial.

Rahami urmează să fie interogat în legătură cu explozia care a zgduit în noaptea de sîmbătă spre duminică cartierul newyorkez Chelsea.

El a fost prins în New Jersey, după ce a reușit să rănească un ofiţer de poliţie.

Potrivit presei locale, autorităţile au descoperit şi un pachet suspect în cursul operaţiunii.

Rahami era căutat atît în legătură cu explozia din cartierul Chelsea, soldată cu 19 de răniţi, cît şi în legătură cu cea din Seaside Park, New Jersey.

Departamentul de Poliţie din New Jersey a publicat fotografii noi cu suspectul, inclusiv capturi video de pe camerele de supraveghere din zona unde a avut loc deflagraţia din New York.

Guvernatorul New Yorkului, Andrew Cuomo, a spus că, deşi bombele din Chelsea şi din orașul Elizabeth nu sunt la fel, există unele asemănări în modul în care ele au fost fabricate.

Rahami s-a născut în 1988, în Afganistan, dar s-a mutat în Statele Unite.

El ar sta în Elizabeth, iar agenţii FBI îi verifică în prezent locuinţa

Rahami ar fi fost identificat cu ajutorul telefonului mobil folosit la bomba fabricată dintr-o oală sub presiune, descoperită în apropiere de locul deflagraţiei de sîmbătă.

Două explozii au avut loc sîmbătă la New York şi într-o staţiune din New Jersey.

De asemenea, un bărbat, somalezul  Dahir Adan, în vîrstă de 22 de ani, a rănit cu o armă albă nouă persoane, într-un centru comercial din Minnesota, un atac revendicat de către organizaţia Statul Islamic.

În noaptea de duminică spre luni, doi bărbaţi care adunau gunoaie în apropiere de gara din oraşul Elizabeth (New Jersey) au alertat poliţia după ce au văzut fire şi un tub ieşind dintr-un rucsac pus într-un coş de gunoi.

Ofiţerii au găsit mai multe dispozitive explozibile în rucsac, dintre care unul a explodat accidental, în timp ce geniştii încercau să îl dezamorseze cu un robot.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS