Primul stimulator cardiac wireless

A fost inventat stimulatorul cardiac wireless. Acesta oferă pacienţilor libertate de mişcare.

O femeie care a trăit timp de 20 de ani cu un stimulator cardiac clasic a devenit primul pacient din lume care beneficiază de dispozitivul wireless.

Noul dispozitiv îi permite medicului să-i monitorizeze starea inimii de la distanţă, prin intermediul internetului, relatează AFP.

Femeia este monitorizată de un medic de la un spital din New York. Doctorul se conectează la internet şi află imediat care este starea inimii pacientei sale.

Pacienta are 61 de ani şi suferă de o maladie cardiacă severă de peste 20 de ani.

Ea spune că acest dispozitiv i-a oferit un plus mobilitate.

Cu vechiul ei stimulator cardiac, dacă ar fi suferit o defecţiune sau s-ar fi oprit, doar o intervenţie medicală imediată ar fi putut să îi salveze viaţa.

Steven Greenberg, directorul centrului Pacemaker susţine că noul dispozitiv îl ajută să îşi trateze mai bine pacienţii şi că va deveni, probabil, noul standard în domeniul stimulatoarelor cardiace.

Serverul central şi acest dispozitiv comunică cel puţin o dată pe zi, pentru a descărca informaţiile relevante şi pentru a alerta medicul de gardă în cazul în care starea pacientului se înrăutăţeşte.

Stimulatorul cardiac wireless, creat de St. Jude Medical Inc., a primit avizul din partea Food and Drug Administration din Statele Unite, în luna iulie.

În lume există peste trei milioane de persoane care au suferit o intervenţie chirurgicală de implantare a unui stimulator cardiac şi aproximativ 600.000 de noi astfel de proceduri sunt realizate în fiecare an.