Premierul demite toți secretarii de stat de la Ministerul Dezvoltării

Premierul Sorin Grindeanu a anunţat, duminică, la Guvern, că a demis toţi secretarii de stat, dar și secretarul general şi secretarul general adjunct de la Ministerul Dezvoltării.

Drept urmare, ministrul demisionar Sevil Shaidehh nu ar mai putea să semneze “nimic, nici prin interpuşi”.

Nu accept ca acest program (Programul Național de Dezvoltare, sursă consistentă de finanțări pentru autoritățile locale, n.r.) să fie folosit în scopuri politice şi nu am de gînd să tolerez aşa ceva.

Tocmai pentru a înlătura orice umbră am semnat astăzi ordinele de demitere pentru toţi secretarii de stat din Ministerul Dezvoltării, pentru secretarul general şi secretarii generali adjuncţi.

De astăzi, doamna Sevil Shaidehh nu mai poate semna – nici dumneai, nici prin interpuşi – nici un act care să aibă legătură cu PNDL.

Sorin Grindeanu a mai spus că o invită pe Sevil Shhaideh luni la o discuţie pentru a-i comunica stadiul proiectelor în derulare.

Ştiu că este un om care în final va respecta legea“, a spus premierul.

Considerată unul dintre oamenii de încredere ai lui Liviu Dragnea, doamna Shaidehh fusese propunerea inițială pentru postul de prim-ministru, după cîștigarea alegerilor de anul trecut.

Numirea sa a fost însă refuzată de președintele Klaus Iohannis.

Coaliția PSD-ALDE i-a retras săptămîna trecută sprijinul politic lui Sorin Grindeanu și încearcă să îl demită pe acest din funcție printr-o moțiune de cenzură.

Votul asupra moțiunii ar urma să de dea miercuri, în plenul Parlamentului.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS