Premiera săptămînii la Video Radio: „Afacerea Est”, de Igor Cobileanski (AUDIO)

Îmi plac poveștile unde tîmpeniile care stîrnesc hazul sunt făcute cu seriozitate maximă„, spune la Europa FM Igor Cobileanski, regizorul comediei Afacerea Est.

Un road movie care se desfășoară în Moldova zilelor noastre, Afacerea Est a intrat în această săptămînă în programul cinematografelor.

Filmul a fost inclus în selecţia oficială a Tallinn Black Nights Film Festival, care începe pe 11 noiembrie.

Comedia lui Igor Cobileanski va fi proiectată şi în secţiunea Panorama a Festivalului de Film de la Cairo, în perioada 15 – 24 noiembrie.

Afacerea Est spune povestea unei improbabile prietenii dintre Marian (Constantin Puşcaşu), un intelectual de provincie, şi Petro (Ion Sapdaru), un oportunist plin de idei.

În încercarea de a se căpătui, cei doi încearcă să vîndă un vagon de potcoave.

Cînd planurile li se dau peste cap, oricare altă metodă e binevenită.

Este absolut clasic totul„, a spus Igor Cobileanski la Video Radio.

Nu am făcut altceva decît să localizez povestea – în rest, cred că absurdul situațiilor poate fi găsit în toate țările, mai ales în cele post-socialiste„.

Oricine a încercat să vadă la televizor un meci de fotbal transmis într-o altă țară cu o antenă improvizată pe-un vîrf de deal va înțelege filmul ăsta„, a adăugat rezigorul moldovean.

Născut în 1974 la Comrat, Igor Cobileanski a regizat o serie de scurtmetraje foarte populare (Cînd se stinge lumina, Sașa, Grișa și Ion, Plictis și inspirație), lungmetrajele Tache și La limita de jos a cerului, dar și mai multe episoade ale serialului TV Umbre.

Acum pregătește un nou scurtmetraj, Practica, dedicat încercărilor unei tinere fete de a-și realiza visurile la Chișinău.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS