Confidenţialitate

Portugalia: Amenzi pentru cei care nu poartă mască pe plajă

În Portugalia, cei  care nu respectă regulile pe plajă riscă o amendă între 50 şi 100 de euro.

Vor fi sancționate persoanele care nu poartă mască în timp ce se află în mișcare – și cele care nu respect distanța între persoane de un metru şi jumătate sau traseele de acces la plajă.

Decretul de lege, aprobat de Consiliul de Miniştri la 6 mai, va apărea în Monitorul Oficial înainte de sfârșitul acestei săptămâni, când începe sezonul turistic în Cascais şi în regiunea Algarve (sud).

Plajele din restul ţării se vor deschide în iunie, inclusiv cele din arhipelagul Madeira.

Poliția Maritimă va aplica amenzi cuprinse între 50 şi 100 de euro turiştilor care nu poartă mască în momentul în care se află în picioare pe plajă, în deplasare. Odată așezați pe prosop – turiștii pot îndepărta masca de protecție.

Trebuie menținută o distanță de următorul grup de peste 1 metru și jumătate, regulă ce se aplică și pentru șezlonguri și pentru cei așezați pe nisip, pe prosop.

Plajele vor avea trasee clare de acces pentru turiști și acestea trebuie urmate de persoanele/grupurile aflate în vacanță.

În tavernele și restaurantele de la malul mării purtarea măştii este obligatorie. Cei care administrează localuri și nu respectă standardele de igienă şi dezinfectare pot fi sancţionați cu amenzi cuprinse între 500 şi 1.000 de euro.

  • Iorgu Ianuși

Foto: Toader Păun