Confidenţialitate

Piese și Mașini: Mazda MX-30 | GALERIE FOTO

Pentru prima ediție Piese și Mașini din anul 2021, Radu Constantinescu a condus prima mașină complet electrică de la Mazda, MX-30 ,în echipare “Ediție Aniversară 100 ani”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cursa producătorilor auto pentru “electrificarea” mașinilor din portofoliu devine și mai interesantă pentru noi ,în calitate de actuali sau viitori posesori de mașini “verzi” și prietenoase cu mediul.

MX-30 oferă nu doar un motor electric cu 0 emisii de CO2 ci și sentimentul liniștitor pentru cei mai ecologiști dintre noi, vis a vis de materialele din care este construit interiorul.

Plasticul reciclat s-a transformat în stofa ce îmbracă o parte din ușile SUV-ului iar pluta este folosită pe post de ornamente pe consola mediană. Interesant,nu?

Tot la interior găsim pentru climatizare un ecran tactil separat de cel pentru navigație și un nou design pentru schimbătorul automat de viteze.

Mazda plasează noul MX-30 în categoria mașinilor concepute pentru a face față nevoilor cotidiene ale familiilor și persoanelor urbane active și afirmă că “ a creat acest model pentru clienții care nu doresc să sacrifice plăcerea de a conduce când cumpără o mașină electrică. „Cu portierele sale unice, materialele ecologice și bateria de dimensiuni corecte care oferă o autonomie de aproximativ 200 km, peste media zilnică de 48 km de condus a șoferului european” .

Așadar autonomia modelului este de aproximativ 200 km ,încărcarea la stații rapide (50/100kw) se realizează în aproximativ 40 de minute.

La stațiile de 22 kw o încărcare completă depaseste 4 ore.

Motorizarea oferită dezvoltă 145 de cai putere și 265 nm.

Accelerația 0-100km/h se realizează în 9,7s,iar consumul de energie este de 19kwh și bineînțeles emisii CO2=0.

Pentru anul 2022 Mazda anunță o exindere a autonomiei pentru MX-30.

Bateria pe care o regăsim în acest moment instalată pe mașină are capacitatea de 35,5kwh și are o garanție de 8 ani sau 160.000 km.

Un aspect care va atrage cu siguranță multe priviri este modalitatea de deschidere “freesyle” a ușilor spate ,inspirate de la modelul RX8.

Mazda MX-30 a primit numărul maxim de cinci stele la cele mai recente teste, cu un punctaj de 91% pentru protecția adulților și 87% a copiilor pasageri, confom celor mai riguroase norme Euro NCAP 2020.

Prețul pentru echiparea aniversară (echipată complet) este de 33.990 euro, TVA inclusă ,însă prețul devine foarte tentant după aplicarea reducerilor acordate prin programul rabla pentru mașini complet electrice.

Practic, poți achiziționa modelul cu aproximativ 23.000 euro (TVA inclusă).

Dotări (selecție)Mazda MX-30 (Ediție aniversară 100 ani):

Faruri LED adaptive și stopuri LED,proiecție laser color pe parbriz,display color 8,8 inch și centru de comandă HMI. Sistem navigație cu recunoaștere semne trafic,Bluetooth,DAB,climatizare automată,sistem audio 8 difuzoare,volan îmbrăcat în piele,scaun șofer cu memorie.

Memorie oglinzi exterioare ,geamuri fumurii spate și lunetă,sistem acces fară cheie,senzori parcare și cameră video spate.

Pilot automat adaptive,sistem asistență depășire bandă de rulare,asistent intelligent frânare Sistem montorizare unghi mort cu sistem asistență la deplasarea în marșarier.