PIAȚA VICTORIEI I Victor Ponta: „Referendumul e necesar”

Referendumul pe tema justiției este necesar, a spus la Europa FM președintele partidului ProRomânia, Victor Ponta.

Fostul premier e de părere că șansele organizării acestei consultări populare în ziua europarlamentarelor sînt ridicate.

Ne aflăm într-un moment în care chiar este nevoie să-i întrebi din nou pe oameni sau, mai bine zis, să ai legitimitatea oamenilor în spatele unei afirmații de principiu.

Cred că, dacă va fi o întrebare foarte generală sau ușor manipulabilă – <<Sînteți de acord cu lupta anticorupție?>> – , Dragnea va fi primul care va zice că e de acord cu lupta anticorupție.

Dacă vii și întrebi un lucru nu atît de complicat juridic, dar pe care-l înțeleg toți oamenii, și anume <<Sînteți de acord ca o persoană condamnată de niște judecători, pentru fapte cu intenție,  să nu ocupe o funcție de demnitate publică?>> cred că vor vota în mare majoritate pentru„, a spus Victor Ponta.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Fostul premier i-a spus lui Tudor Mușat, în cursul emisiunii Piața Victoriei, că foarte important va fi ceea ce se întîmplă după referendum.

Judecătorii Curții Constituționale au motivat miercuri hotărîrea prin care arătau că referendumul se poate organiza în aceeași zi cu alegerile europarlamentare.

Ei afirmă că o condiție în acest sens ar face ca referendumurile să fie blocate de alegeri,  care pot să fie și anuale.

Judecătorii CCR au decis în 13 martie că se poate organiza un referendum în ziua alegerilor europarlamentare.

Ei au admis parţial o solicitare a preşedintelui Klaus Iohannis.

Acesta a avut în ultimele zile consultări cu reprezentanți ai asociațiilor civice și cu magistrații pe tema consultării populare.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS