PIAȚA VICTORIEI I Sorina Pintea despre scandalul biocidelor: „Nu putem vorbi de un nou caz Hexi”

Dezinfectanţii neconformi pentru spitale au fost retrași imediat după analizele de laborator, a anunțat ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

Ieri, Poliția a făcut mai multe percheziții din cauza suspiciunilor că în spitale au ajuns din nou dezinfectanți neconformi.

Surse judiciare au declarat că perchezițiile au vizat firma Al Carina SRL, a doua cea mai mare din acest domeniu.

O altă percheziție a fost la domiciliul omului de afaceri Dan Cruceanu, acționarul firmei.

Într-un comunicat făcut public astăzi, Al Carina SRL afirmă că nu fabrică biocide: acestea sînt ambalate și sigilate de producătorul din Germania.

Invitată în emisiunea Piața Victoriei, de la Europa FM, Sorina Pintea a spus că societățile de profil ar trebui să colaboreze cu autoritățile statului.

Nu cred că putem vorbi despre un nou caz Hexi Pharma, pentru că nu vorbim de produse diluate – vorbim de  produse neconforme.

Din punctul meu de vedere este o problemă, pentru că tot ce utilizăm în spitale trebuie să fie conform.

Deranjant este că aceste firme care produc și distribuie biocide ar fi trebuit să colaboreze în primul rînd cu instituțiile, cu autoritățile statului. Deranjant este că ies în presă, se dezvinovățesc, cînd analizele de laborator sînt foarte clare:  acele loturi testate sînt cu probleme„, i-a spus lui Tudor Mușat doamna ministru.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Firma Al Carina SRL afirmă că produsele sale sînt testate în laboratoare occidentale, din cauză că cele din România nu sînt acreditate conform standardelor europene.

Sorina Pintea a replicat că există un laborator la Iași, care a a fost reacreditat în mai anul trecut de experți francezi.

Ceea ce s-a testat în afară – da, posibil să fie în regulă,  pentru că s-au testat probabil din alte loturi.

Dar loturile testate de inspectorii Inspecției Ministerului Sănătății și-ai Direcțiilor de Sănătate Publică au fost neconforme – la acțiunea pentru fungi, de exemplu. Inspecția Sanitară și-a făcut datoria” , a adăugat ministrul sănătății.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS