PIAȚA VICTORIEI I Rareș Bogdan: „Nu mă interesează poziții în partid” – AUDIO

Cap de listă la alegerile europarlamentare din partea PNL, Rareș Bogdan a respins la Europa FM speculațiile potrivit cărora și-ar dori președinția partidului.

Candidatul celei mai mari formațiuni de opoziție a fost invitatul Sandei Nicola în emisiunea Piața Victoriei.

Nu, nu, nu – Partidul Național Liberal are un președinte, pe care eu îl respect. Eu nu mă duc să iau funcții, nu mă interesează nici poziții în partid, mie mi-ajunge să fiu simplu membru, dar să fiu o voce (…). Atît: nu mă interesează nici o funcție„.

Într-un recent sondaj de opinie făcut de IMAS la comanda Europa FM, PSD și PNL sînt creditate cu șanse aproape egale la alegerile de pe 26 mai.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Fostul realizator de televiziune i-a mai spus Sandei Nicola că și-ar dori, după alegeri, o poziție în comisia pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne (LIBE) din Parlamentul European.

El a lăudat prestația eurodeputaților aleși pe listele PNL la audierile din Parlament ale candidaților la postul de procuror-șef european.

Laura Codruța Kovesi a fost desemnată candidata P.E. pentru această funcție.

Este un român, este un reprezentant al românilor. Eu niciodată nu voi vota împotriva unui român, indiferent dacă el provine dintr-un partid sau din altă zonă, nu voi vota împotriva unui român care poate să ocupe o funcție europeană. Niciodată.

Chiar dacă nu-i calificat?

Nu ajungi acolo dacă nu ești calificat. Ea a dovedit că e calificată – erau 60 de procurori și a ajuns ea în finală„.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Pe de altă parte, Rareș Bogdan a recunoscut că, în calitate de realizator TV, a depășit ceea ce numește „granița echidistanței”.

Candidatul PNL a adus aminte că a susținut fățiș candidatura lui Klaus Iohannis la Președinție și protestele provocate, în iarna lui 2017, de adoptarea Ordonanței de Urgență nr. 13.

Eu am depășit granița de analiză și echidistanță și m-am îndreptat spre militantism.

În ultimii doi ani de zile n-am făcut strict presă echidistantă, echilibrată,  dar am făcut-o pentru că România este în pericol.

Tabăra bună e tabăra prooccidentală, proamericană. Noi nu vrem  nici să mergem spre Rusia, nici să cădem de pe hartă„.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS