C.T. Popescu: „Lucrul cel mai important e descarcerarea din Palatul Victoria a Vioricăi Dăncilă”

Executivul condus de Ludovic Orban „nu este Guvernul ideal nici pe departe”, a opinat scriitorul și gazetarul Cristian Tudor Popescu în cadrul emisiunii Piața Victoriei, la Europa FM.

În opinia sa, ministrul Dezvoltării – Ion Ștefan – rămâne o figură problematică, iar cel de Finanțe, Florin Cîțu, „va trebui să-și schimbe comportamentul fundamental – trebuie să fie calculat, chibzuit, să mai asculte și pe alții”.

Lucrul cel mai important, însă, este „descarcerarea din Palatul Victoria” a Vioricăi Dăncilă, „cea mai mare rușine din istoria politică a României”, consideră Cristian Tudor Popescu.

Cei 16 membri ai Guvernului Orban au depus, luni, jurământul la Palatul Cotroceni, la scurt timp după ce au primit votul de încredere din partea Parlamentului.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

La rîndul său, ziaristul Moise Guran crede că – după o serie de măsuri urgente de luat în lunile următoare – partidele parlamentare vor fi nevoite să reia discuția despre organizarea alegerilor anticipate.

„Pentru a face o politică de relansare va fi nevoie de o altă majoritate parlamentară, pur și simplu.

E nevoie de un consens politic care trebuie, cumva, condus chiar de la Cotroceni, de președinte.

Într-o înțelegere a majorității partidelor (probabil PSD-ul nu va fi de acord), putem ajunge la anticipate.  Eu cred că aceasta va deveni în foarte scurt timp o necesitate obiectivă”, a spus Moise Guran.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS