PIAȚA VICTORIEI I Cristian Tudor Popescu: „Vâlcov reprezintă PSD în clipa de față” – AUDIO

Banca Națională a răspuns luni acuzațiilor formulate de Darius Vâlcov, consilier al premierului Dăncilă, într-o emisiune televizată.

În 2017, BNR a realizat nu o pierdere, ci un profit considerabil, în principal pe seama bunei administrări a rezervelor internaționale”, a declarat purtătorul de cuvînt al BNR, Dan Suciu.

Duminică, la Antena 3, Darius Vâlcov a afirmat că BNR plătește 80 de milioane de euro pe an pentru administrarea rezervelor din străinătate.

Ascensiunea lui Darius Vâlcov din ultimii ani a fost tema de dezbatere a emisiunii Piața Victoriei, de la Europa FM.

Cele mai vizibile persoane din PSD în clipa de față sînt (Viorica) Dăncilă, (Darius) Vâlcov și (Eugen) Teodorovici. Vâlcov reprezintă PSD în clipa de față în ochii oamenilor: apare constant la televiziunile respective, el este cel care își face discursul în legătură cu bugetul, în legătură cu ordonanțele, cu <<taxa pe lăcomie>> și așa mai departe„, a spus scriitorul și gazetarul Cristian Tudor Popescu în cursul emisiunii.

Vâlcov a fost expus, a fost lăsat de către PSD ca purtător de imagine al partidului (…). El este port-stindard, e în față. Și-atunci, el va fi votat sau nu. În următoarele alegeri, apropiatele alegeri, cei care vor pune ștampila o vor pune, în bună măsură, și pe Vâlcov„.

Cristian Tudor Popescu s-a referit și la condamnarea consilierului guvernamental, în primă instanță, la opt ani de închisoare  – cu executare – pentru fapte de corupție.

Opt ani cu executare nu se pot transforma în achitare, în zero ani, zero zile, decît dacă dosarul va fi luat cu japca de Gestapo. Această secție, cînd a fost înființată, a fost scoasă de la bun început de sub orice subordonare ierarhică juridică. Werner Best, unul dintre fondatori, spunea <<Cînd sînt legale acțiunile Gestapo? Sînt legale atunci cînd  urmăresc și execută ordinele șefului>>. 

Adică exact cum funcționează secția (specială de anchetare a magistraților, n.red.): nu mai e încadrată în Parchetul General. Șeful secției nu mai are treabă cu nimeni – el ordonă, el verifică, el controlează, el sacționează, el premiază”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cristian Tudor Popescu și Moise Guran s-au referit și la reproșurile formulate duminică la adresa Băncii Naționale de către Darius Vâlcov.

Acuza nu e de normalitate, este de trădare de țară – el spune că oficiali ai BNR  sînt înțeleși cu cei de la agențiile de rating, pe spinarea României: ăia să scadă calificativele, iar BNR-ul să jefuiască poporul cu banii ăștia, 80 de milioane, care sînt de fapt o minciună la fel de sfruntată ca cifrele din scrisoarea lui Tudorel Toader către Financial Times.

Același stil de minciună grosolană, demontată imediat de instituția în cauză – vezi DNA, care a trimis cifrele reale, și vezi explicația BNR-ului în legătură cu afirmațiile lui Vâlcov„, a spus Cristian Tudor Popescu.

Moise Guran a observat, de asemenea, că cele 80 de milioane de euro vin „doar din administrarea rezervei pe termen scurt. Banca Națională face un profit destul de consistent – cred că 85% din profitul BNR este venit la bugetul de stat. Adică la domnul Vâlcov„.

Da, dar ce-l interesa pe Vâlcov cu zicerea asta este să construiască în capul oamenilor imaginea bancherilor burduhănoși, îmbuibați de la BNR care sug sîngele poporului. El asta are nevoie să construiască: să-nțeleagă omul  că ăia sînt niște burjui odioși care trebuie dați jos„, a răspuns domnul Popescu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS