Piața Victoriei, despre scandalul Rovana Plumb: „Oamenii ăștia și-au cumpărat funcțiile”

Soluția eurodeputatei Rovana Plumb (confruntată cu suspiciunea de conflict de interese în comisia juridică a Parlamentului European) „necesită traducerea într-o limbă de circulație europeană a unei expresii caragialiene – <<Amice, ești idiot!>>”.

Astfel interpretează scriitorul și gazetarul Cristian Tudor Popescu anunțul potrivit căruia doamna Plumb ar fi „stins” o datorie de 800,000 de lei prin vînzarea rapidă a două apartamente.

Comisia juridică (JURI) i-a respins pe candidații român și maghiar pentru posturile de comisar european.

Ulterior, premierul Viorica Dăncilă a anunțat că va nominaliza o altă persoană din partea Bucureștiului.

„M-am gîndit la mutrele celor din comisia JURI cînd doamna Plumb le-a prezentat soluția”, a spus Cristian Tudor Popescu în cursul emisiunii Piața Victoriei, de la Europa FM.

Gazetarul român și-a imaginat și răspunsul eurodeputaților:  „Ce apartamente? Ce datorie? Ce treabă avem noi cu mișmașurile dumitale imobiliare? (…)  Noi te respingem pe baza unui criteriu moral limpede și formulat foarte simplu: <<Nu este capabilă să exercite funcția în concordanță cu trataele și codul de conduită>>”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Potrivit domnului Popescu, PSD a încercat „să tragă în piept Uniunea Europeană”.

„Și dacă nu ține, propun s-o rezolvăm la mica tejghetăreală (…). Nu e o noutate ideea. I-ați mai auzit de nenumărate ori pe parlamentari și guvernanți care fluturau agresiv ideea următoare <<Dacă hoțul returnează prejudiciul, justiția să-l lase-n pace. Numai că, iată, încearcă să livreze așa ceva celor de la Bruxelles>>.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Potrivit jurnalistului Moise Guran, marii contributori la campania electorală a PSD pentru europarlamentare „și-au cumpărat funcțiile”.

„Doamna Plumb a cotizat acolo, ea se așteaptă să primească un job dintr-ăla de 30,000 de euro, să ne-nțelegem.

Doamna Plumb chiar nu-nțelege ce s-a întîmplat, ce au ăia cu ea.

După care – pentru că n-a înțeles – s-a dus într-un stil  pur mafiot: <<Gata, dom’le, am rezolvat, terminăm cu prostiile!>>, a spus Moise Guran.

În opinia sa, faptul că Viorica Dăncilă a renunțat la propunere ar fi o consecință a fricii de posibilele consecințe negative ale acestei afaceri în campania electorală.

 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS