Confidenţialitate

Peste 70.000 de turiști petrec minivacanța de Rusalii la mare

Litoralul românesc a atras 70.000 de turiști în minivacanța de Rusalii. Cei mai mulți au preferat stațiunile Mamaia și Năvodari. Nici Eforie Nord sau Costinești nu au fost ocolite.

Pentru un început de sezon, plajele au fost surprinzător de pline.

Iar pentru mulți turiști, minivacanța s-a terminat duminică, drumurile de întoarcere au inceput să se aglomereze.

Aflăm detalii de la Ghiulfer Predescu:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Temperaturile ridicate, soarele cald, apa mării bună de îmbăiat au atras zeci de mii de turiști la mare. La aceste tentații se adaugă și prețurile incă de extrasezon. Una peste alta, oamenii au venit pe litoral pur și simplu să se simtă bine, confirmă o turistă:

„ Stăm la plajă, ne distrăm, ne plimbăm, ne odihnim, ne relaxăm, scăpăm de stresul din București. Noi am avut rezervare de o lună de zile la hotel, e ok”.

Mamaia a inregistrat peste 30.000 de turiști. Este stațiunea cluburilor de noapte, a celor care nu se uită la bani când au ocazia să se distreze până răsăritul soarelui, pe malul mării. Iar operatorii de plajă sunt din ce in ce mai inventivi pentru a atrage un număr cât mai mare de clienți:

„Avem servicii de masaj, avem un beach bar foarte bine pus la punct. Am încercat să venim în întâmpinarea turiștilor cu lucruri la care nu se așteaptă. De aceea am amenajat un pationar artificial”.

Pentru turismul de familie, Eforie Nord precum și alte stațiuni din sudul litoralului sunt mai potrivite. Mulți sunt prieteni de familie. Au făcut și prima baie în mare.

„E puțin rece, dar e ok. Dar ne răcorim și ne distrăm cu voie bună. Cred că e prima oară când vin atât de devreme la mare dar sunt plăcut surprins. E multă lume, e cald, a ținut vremea cu noi”.

Nu a lipsit binecunoscuta aglomerație de pe șosele, mai ales de pe cele care duc spre sudul litoralului. Ca de fiecare dată, sute de polițiști, jandarmi, salvamari, pompieri au stat cu ochii în patru pentru prevenirea oricăror incidente.