Peisaje care îţi taie respiraţia – GALERIE FOTO

Există locuri pline de farmec în toate colţurile lumii, dar atunci când sunt privite în ansamblu, frumuseţea peisajelor îţi taie respiraţia şi te transpune într-un cadru feeric.

Podul de deasupra gheţarului Dachstein, Austria

peisaje-care-iti-taie-respiratie-1

Cei care îndrăgesc natura şi nu au frică de înălţime, pot admira un peisaj încântător, urcând pe un pod aflat în munţii Alpi, deasupra gheţarului Dachstein, Austria, care traversează un gol de aproape 400m adâncime.

Locul unde deşertul Namib întâlneşte Oceanul Atlantic

peisaje-care-iti-taie-respiratie-15

Un loc cu adevărat magic este acela unde ariditatea şi fierbinţeala deşertului Namib se întâlneşte cu apele reci ale Oceanului Atlantic. Aici se formează unele dintre cele mai mari şi impresionante dune de nisip din lume.

Insula Skye, Scoţia

peisaje-care-iti-taie-respiratie-12

Una dintre cele mai frumoase insule din lume, Insula Skye din Scoţia, uimeşte prin peisajul său de vis şi prin sălbaticia sa, devenind o atracţie din ce în ce mai răspândită printre iubitorii de natură.

Cei doisprezece apostoli, Australia

peisaje-care-iti-taie-respiratie-11

Aceste stânci de calcar formate prin eroziune de-a lungul a milioane de ani, au fost numite de localnici ”Cei doisprezece apostoli”. Aceşti uriaşi impresionanţi sunt inşiruiţi de-a lungul coastei Parcului Naţional Campbell din Victoria, Australia.

Bagan, Myanmar

peisaje-care-iti-taie-respiratie-7

Oraşul antic Bagan din Myanmar (Birmania, sud-estul Asiei) este presărat de temple şi mânăstiri budiste, arhitectura acestora oferind un peisaj de poveste.

Vârful Victoria, Hong Kong

peisaje-care-iti-taie-respiratie-8

Vârful Victoria este cel mai înalt munte din Hong Kong şi ofera turiştilor o panoramă a oraşului, chiar şi deasupra zgârie-norilor şi a clădirilor înalte. Acest peisaj urban capătă o notă fermecătoare pe timp de noapte.

Podul Luna, Taiwan

peisaje-care-iti-taie-respiratie-3

Principala atracţie a oraşului Taipei, Taiwan este Podul Luna (The Moon Bridge) care a fost creat în formă de arcadă astfel încât, împreună cu reflexia sa din apă să formeze un cerc, simbolizând Luna.

Perioada ideală de a admira Podul Luna este în orele amurgului, când lumina parcă “aprinde” acest peisaj încântător.

Stâncile albe ale portului Dover, Anglia

peisaje-care-iti-taie-respiratie-14

Spectaculoasele stânci de cretă se află pe coasta districtului Dover şi au fost folosite încă din timpuri străvechi de către pescari pentru a se orienta pe mare, acestea fiind primul indiciu că se apropiau de Anglia.

Limba Trolului, Norvegia

peisaje-care-iti-taie-respiratie-2

Limba Trolului este o formaţiune stâncoasă care iese din munte şi se află la 700 de metri deasupra lacului Ringedalsvatnet din Norvegia.

Însă, priveliştea spectaculoasă este accesibilă doar pentru pasionaţii de escaladări care pot să străbată pe jos un drum de munte de 22 de kilometri, aceasta fiind singura cale de a ajunge pe Limba Trolului.

Muntele Corcovado, Rio de Janeiro, Brazilia

peisaje-care-iti-taie-respiratie-4

Vârful muntelui Corcovado din Rio de Janeiro oferă turiştilor atât celebra statuie “Hristos Mântuitorul”, cât şi o privelişte uimitoare a oraşului plin de freamăt.

Insula Paştelui

peisaje-care-iti-taie-respiratie-6

Insula Paştelui este o insulă polineziană parcă pierdută în vastitatea Oceanului Pacific. Aceasta este “locuită” de statui din piatră, vechi de sute de ani, oferind un aer misterios insulei, dar şi o frumuseţe unică.

Cea mai mare enigmă a cercetătorilor este motivul pentru care polinezienii au sculptat aceste statui şi cum au transportat aceste blocuri de piatră, una singura cântărind zeci de tone.

Peştera Melissani, Grecia

peisaje-care-iti-taie-respiratie-9

Peştera Melissani se află pe insula Kefalonia, Grecia, iar în mitologia greacă, această peşteră era populată de nimfe care atrăgeau pescarii prin frumuseţea lor.

Astăzi este vizitată de turişti atraşi de specatolul uimitor oferit de această peşteră.

Fjallabaksleid, Islanda

peisaje-care-iti-taie-respiratie-5

Deşi are o denumire aproape imposibil de pronunţat, acest traseu montan din Islanda oferă turiştilor săi o privelişte incredibilă a naturii şi a frumuseţii acesteia.

Muntele Kilimanjaro, Tanzania

peisaje-care-iti-taie-respiratie-10

Privit din depărtare, acest monument al naturii, Muntele Kilimanjaro, impresionează prin grandoarea sa la fel de mult ca atunci când este admirat îndeaproape.

Hotelul Cambrian din Alpii Elveţieni

peisaje-care-iti-taie-respiratie-13

Aflat în inima munţilor, hotelul Cambrian oferă turiştilor săi o privelişte de neuitat cu maiestuoşii Alpi Elveţieni, un peisaj care îţi taie răsuflarea.

Sursă: brightside.me

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS