Confidenţialitate

Un pachet care ar putea conține un kilogram de droguri, găsit pe o plajă din Constanța. Polițiștii Antidrog și DIICOT Constanța cercetează cazul | AUDIO

Un nou dosar „Droguri din Marea Neagră” la Constanța. Polițiștii Antidrog și DIICOT Constanța efectuează cercetări după ce pe o plajă a fost găsit un pachet cu o substanță albă cu posibile efecte psihoactive. Un constănțean care se plimba duminică la prânz pe o plajă din zona Faleza Nord a orașului a zărit în nisip, între stabilopozi, un pachet suspect, de dimensiuni potrivite, sigilat într-o folie de plastic transparentă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Fusese, cel mai probabil, adus de valurile uriașe din furtuna cumplită care s-a abătut sâmbătă spre duminică noaptea asupra litoralului. Martorul a alertat poliția. În scurt timp, polițiștii de la Secția 1 au ajuns la locul indicat și au preluat pachetul. Substanța albă părea să fie o pudră cu efecte psihoactive.

Pentru continuarea cercetărilor, pachetul, cu o greutate de 1,028 kg a fost preluat de DIICOT și de polițiști Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța. Anchetatorii vor stabili natura substanței și, dacă e posibil, proveniența ei.

Găsirea pachetului pe plaja din Constanța nu este o premieră

În urmă cu patru ani, DIICOT a instrumentat dosarul „Cocaina de la Marea Neagră” când plajele de pe litoral, la Sfântu Gheorghe în Delta Dunării, la Eforie, Agigea, Mamaia, au fost invadate de sute de pachete sigilate care conțineau cocaină. În total, peste o tonă.

Din cauza furtunii, căzuseră dintr-o navă care aducea trei tone de droguri din America Latină și urmau să ajungă în vestul Europei. Valoarea totală, peste 600 milioane de euro. Rețeaua infracțională a fost destructurată cu ajutorul Interpol.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Sângele unei momeli pentru pescuit ar putea crește performanțele fizice. L’Equipe: Un ciclist de la Turul Franței i-ar fi cerut unui medic detalii despre substanță