Ovidiu Raețchi, PNL: “Dacă Tudose taie pensiile militarilor, trebuie să demisioneze”

Vicepreşedintele Comisiei de apărare din Camera Deputaţilor , Ovidiu Raeţchi (PNL), a afirmat că, dacă premierul Mihai Tudose şi ministrul Apărării, Adrian Ţuţuianu, vor tăia pensiile militare, ei trebuie să demisioneze.

Demnitarul liberal a cerut Guvernului să nu modifice legislaţia privind pensiile din sectorul apărării şi ordinii publice.

Dacă informaţia este una adevărată, în contextul în care atât ministrul Apărării, Adrian Ţuţuianu, dar şi premierul Mihai Tudose au dat asigurări publice că aceast lucru nu este adevărat, atunci cei doi dau dovadă de o iresponsabilitate de neconceput şi în mod clar trebuie să demisioneze.

Prin neseriozitatea de care dau dovadă sunt un pericol pentru România” se arată într-un comunicat al deputatului PNL.

Raeţchi susţine că există riscul ca Armata să piardă o parte importantă dintre cadrele sale din cauza incertitudinilor legate de pensiile militarilor.

Tocmai aceste zvonuri infirmate doar zilele trecute de către premier şi ministrul Apărării au condus la plecări masive din sistem în ultima perioadă, la cel mai înalt nivel.

Unii dintre cei mai experimentaţi şi bine pregătiţi militari au preferat să părăsească sistemul din cauza acestor zvonuri într-o perioadă în care, în contextul discuţiilor despre înzestrarea Armatei, avem nevoie de cei mai buni oameni la cel mai înalt nivel.

Mai mult, statul român a investit în pregătirea acestor oameni, dar nu beneficiază de expertiza acestora”, susţine demnitarul PNL.

Suspiciuni

Portalul de știri Hotnews.ro scrie că Ministerul Muncii ar pregăti un proiect de ordonanţă de urgenţă prin care să fie modificat modul de calcul al pensiilor militarilor.

Noul algoritm ar urma să reducă apreciabil veniturile celor care se vor pensiona după adoptarea actului normativ.

Adoptarea ordonanței ar putea fi, de altfel, unul dintre motivele pentru care Liviu Dragnea, președintele PSD, convocarea unei sesiunii extraordinare a Parlamentului, săptămîna viitoare.

Ministrul Apărării, Adrian Ţuţuianu, a recunoscut că există un val de pensionări in sistemul militar, din cauză că oamenii au auzit că s-ar putea modifica algoritmul de calcul.

El a dat însă asigurări că a convenit cu premierul Mihai Tudose şi cu preşedintele PSD ca nivelul pensiilor acestora să nu se schimbe.

În situaţia modificării actualei legi a pensiilor militare, suntem de părere că trebuie păstrat acelaşi algoritm de calcul al pensiilor, lucrul acesta este convenit şi cu Mihai Tudose, este convenit şi cu doamna Olguţa Vasilescu, ministrul Muncii, convenit şi la nivel politic cu preşedintele PSD, Liviu Dragnea”, a spus ministrul Țuțuianu.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS