Confidenţialitate

Orban, la emisiunea Piața Victoriei: “Sunt pregătit să-mi asum răspunderea de a conduce Guvernul” | AUDIO

Dacă voi fi reales președinte al PNL, voi reface coaliția de guvernare, a declarat președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, invitatul lui Tudor Mușat în emisiunea Piața Victoriei.

El a spus că guvernarea alături de USR PLUS este singura formulă care va respecta dorința electoratului și promisiunea de a avea 4 ani de guvernare în care să se facă reforme.

În același timp, după congresul PNL, de la sfârsșitul acestei săptămâni, unul dintre cei doi candidați va trebui să plece din funcția publică deținută, a spus actualul lider liberal:

“Gândiți-vă că și Florin Cîțu și Ludovic Orban dețin două dintre cele patru funcții fundamentale în stat. În momentul în care te hotărăști să candidezi împotriva președintelui partidului, care e și președintele Camerei Deputaților, trebuie să-ți asumi rezultatul, iar rezultatul nu poate fi decât unul singur, cine pierde alegerile nu poate rămâne în funcția pe care o deține, pentru că își pierde legitimitatea, dacă nici colegii tăi de partid nu te votează ca președinte, de unde să mai ai legitimitate să exerciți o asemenea funcție?”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Președintele liberal consideră că și dacă Florin Cîțu va pierde alegerile pentru șefia partidului, nu mai are cum să rămână în fruntea guvernului, fără USR PLUS guvernul său nu mai are majoritate în parlament:

“Am fost singurul membru al Partidului Național Liberal din delegația permanentă care am votat împotriva constituirii USL. Am tras și eu, alături de colegii mei, 10 ani de zile pentru această decizie catastrofală, nenorocită, eu nu voi mai putea accepta în ruptul capului nicio formă de înțelegere cu PSD.

Cred că 95 la sută din membrii PNL sunt categoric împotriva oricărei forme de blat cu PSD. ”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

De ce nu e posibilă o guvernare a PNL sprijinită de PSD?

Sondajele arată că alegătorii de dreapta au alte preferințe, a explicat Ludovic Orban. În plus, nu ar fi în interesul PSD să susțină un guvern liberal :

Pot să vă spun că am măsurat în sondajele de opinie, pe primul loc, cu 50 și ceva la sută, 51 la sută, este refacerea coaliției ca formulă preferată de guvernare pentru cetățenii români și pe locul 2 e guvern PSD.

Gândiți-vă că PNL împreună cu USR, chiar dacă nu am avut o relație foarte prietenească, dar am luptat împreună împotriva PSD-ului lui Dragnea, ce punct comun să găsesc eu cu PSD-ul?

Iar povestea asta care se vinde, că ne sprijină și ne ține la guvernare PSD-ul! PSD-ul nu te ține la guvernare.

În momentul de față, PSD-ul are un concurent pe electoratul de stânga, AUR, care mușcă din electoratul PSD în fiecare zi.

Guvern minoritar, nu există această soluție, pentru că PSD îți va pune prima condiție pe orice discuție de guvernare premierul.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Presedintele liberal nu ar refuza nominalizarea în funcția de premier, după Congres, pentru deblocarea crizei politice șsi pentru refacerea coaliției de guvernare cu USR PLUS :

Sunt pregătit să-mi asum răspunderea de a conduce Guvernul și am arătat că am această capacitate de a conduce Guvernul, am arătat-o în cea mai dificilă perioadă pe care a traversat-o România după al doilea Război Mondial“, a dat asigurări Orban.

 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.