Confidenţialitate

O tânără din Italia a primit, din greșeală, 6 doze de vaccin Pfizer în loc de una

O tânără de 23 de ani din Italia a primit, din greșeală, șase doze de vaccin Pfizer, în loc de una singură.  Starea ei de sănătate este bună acum, dar a fost internată în spital pentru a rămâne sub observație.

Incidentul s-a petrecut la un spital din orașul Massa, aflat în nord-vestul Italiei. O asistentă medicală a injectat din greșeală unei studente de 23 de ani un întreg flacon, adică șase doze de ser, în loc de una.

Potrivit procedurii, asistenta trebuia să extragă cantitatea corespunzătoare unei doze din flacon cu o seringă. Când asistenta a înțeles ce greșeală a făcut, a anunțat imediat medicii.

Tânăra în vârstă de 23 de ani este este ținută sub observație de către personalul sanitar. Starea ei de sănătate este bună, transmit medicii. Supradoze cu vaccinul Pfizer au fost raportate și în Statele Unite, Australia, Germania, Israel și Singapore.

Specialiștii spun că este puțin probabil ca supradozele să ducă la efecte grave însă unele reacții, cum ar fi febra sau durerile musculare ar putea fi amplificate.

  • Mihai Bucureșteanu