Confidenţialitate

O profesoară din Focșani este finalistă într-o competiție internațională ce include cei mai buni 50 de profesori din lume

 O profesoară din Focșani este finalistă într-o competiție internațională ce include cei mai buni 50 de profesori din lume.

Top 50 Global Teacher Prize îi reunește pe cei care reușesc să îi determine pe elevi să prindă drag de carte cu ajutorul unor metode inedite de predare.

Ana Maria Rusu este, anul acesta, singurul profesor român din top 50 mondial.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ana Maria Rusu face anul acesta majoratul la catedră, după cum spune chiar ea.

De 18 ani predă educație muzicală. Ea este profesor la Colegiul Național Unirea și la școala Anghel Saligny, iar orele ei sunt așteptate de toată lumea.

Absolventă a Conservatorului din Iași, ea a primit, în 2018, titlul de profesor Merito. Pentru ea nu există elevi afoni.

Nici un copil nu e lipsit de voce sau ureche muzicală. Iar la ore fiecare copil e sunet, toți sunt implicați și alcătuiesc o mare orchestră, care cântă inclusiv la instrumente neconvenționale, aparent fără legătură cu muzica.

Nominalizarea sa în primii 50 de profesori cei mai buni din lume a copleșit-o, după cum mărturisește Ana Maria Rusu.

Global Teacher Prize este o competiție ce are loc anual, iar la final cel mai valoros profesor câștigă, pe lângă titlu, și un premiu consistent, de 1 milion de dolari. Profesoara din Focșani este al treilea cadru didactic român care a reușit, în ultimii ani, să fie inclus în acest top.

Sursa foto: Shutterstock