Confidenţialitate

Noi detalii în cazul din Mureş, în care un copil de 5 ani a fost împușcat mortal de fratele lui de 8 ani

Potrivit procurorilor, pădurarul ar fi organizat la picnicul la care a avut loc accidentul o partidă de tragere la o ţintă improvizată.

Citaţi de ziarul Adevărul, procurorii spun că bărbatul, lucrător la Ocolul Silvic Târgu Mureș, ar fi scos din portbagajul maşinii două arme neletale cu aer comprimat, pe care el le deținea legal, și le-a pus la dispoziția participanților la picnic pentru a trage la o țintă improvizată în zonă.

Procurorii susţin că pădurarul „a înlesnit uciderea minorului în vârstă de 5 ani, de către fratele său, de 8 ani, întrucât a pus la dispoziţie o armă şi muniţia aferentă şi nu a supravegheat ulterior modalitatea în care arma era manevrată. De asemenea, pădurarul ar fi încălcat legea privind regimul armelor şi muniţiilor, care stabileşte cum pot fi purtate astfel de arme nelegale care necesită autorizarea.

În plus, pădurarul a încălcat legea când a tras şi a permis altora să tragă cu armele în ţinte improvizate într-o zonă deschisă.

Tragedia a avut loc pe 3 mai. Cercetările sunt continuate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Mureș, pentru infracțiunile de ucidere din culpă, nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, uz de armă neletală fară drept și complicitate la uz de armă neletală fără drept.