Confidenţialitate

Noi contre între PNL și PSD pe tema fiscalității | AUDIO

După ce social-democrații au început să vorbească iar despre mai vechea lor propunere privind o taxă de solidaritate pe cifra de afaceri a companiilor mari, liberalii și-au anunțat opoziția vehementă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

PSD a anunțat zilele trecute că susține introducerea taxei de solidaritate pentru marile companii și scăderea impozitării muncii. Social-democrații au explicat că o astfel de taxă „este absolut necesară în contextul actual în care populația și firmele mici se confruntă cu o creștere substanțială a prețurilor”.

Replica a venit imediat din partea prim-vicepreședintelui PNL Dan Motreanu, singurul lider din actuala conducere a partidului care a votat împotriva coaliției cu PSD.

„Nu susținem creșterea unor taxe”, a subliniat el, explicând că o astfel de taxă va avea ca efect creşterea preţurilor inclusiv la multe produse de bază. Social-democrații au revenit apoi cu un comunicat prin care le-a solicitat liberalilor să-şi definească poziţia faţă de taxa de solidaritate.

PSD i-a acuzat pe partenerii de la PNL că sunt duplicitari și le-a cerut „să spună clar cetăţenilor dacă acceptă comportamentul unor firme cu venituri foarte mari care îşi reduc obligaţiile către stat, prin diminuarea artificială a profiturilor”.

Replica liberalilor nu s-a lăsat așteptată și ea a venit tot prin intermediul unui comunicat de presă. Aceștia le-au transmis celor de la PSD că o majorare a regimului de taxare ar sufoca economia reală şi ar alunga investitorii, iar PNL nu poate fi de acord cu aşa ceva. Partidele ar trebui să evite tentaţia să lanseze măsuri fiscale care dau bine la un anumit tip de alegători, au mai precizat liberalii.

Sursa colaj foto: Inquam Photos / Octav Ganea / PSD / Facebook

Citește și: Andrei Țăranu, despre Coaliția de guvernare în 2022: „Partidele din România au acest sistem foarte interesant în care nu-și asumă responsabilități. Guvernează de parcă nu ar guverna” | VIDEO