Confidenţialitate

Nicușor Dan: Este un moment de cotitură în dezvoltarea urbană a Bucureștiului | AUDIO

Planurile Urbanistice Zonale ale sectoarelor au fost suspendate timp de un an.  Consiliul General al municipiului București a votat pentru fiecare în parte, cu un amendament propus de Primarul General, Nicușor Dan. Prin direcțiile de specialitate, acesta urmează să facă o verificare și să prezinte eventualele nereguli, după care va organiza o dezbatere publica pentru identificarea unor solutii de dezvoltare a orașului.

”Pe perioda suspendării, Primarul și direcțiile din cadrul aparatului de specialitate al Primarului General vor analiza neconcordanțele cu legislația aplicabilă în domeniul urbanismului în vederea identificării situațiilor neconforme. În termen de 90 de zile de la intrarea în vigoare a prezentei hotărâri, Primarul General și aparatul de specialitate vor comunica public OTR-urile în care au fost identificate neconcordanțe cu legislația aplicabilă în domeniul urbanistic. La expirarea celor 90 de zile, Primarul General și aparatul de specialitate vor organiza dezbateri publice în vederea identificării soluțiilor optime de reglementare urbanistică”, spune Nicușor Dan.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Primarul general a explicat si de ce a ținut ca aceste planuri de urbanism sa fie suspendate, arătând ca măsura nu ii defavorizeaza pe cei care au început procedurile de autorizare:

”Atâta timp cât pentru persoanele care au început deja procedura de autorizare prevedem expres că ei merg pe reglementarea anterioară, atâta timp cât pe durata acestui an de zile persoanele care vor să înceapă autorizare au la dispoziție Planul Urbanistic General nu este nici un risc. Riscul este ca în aceste zile, dacă noi nu suspendăm azi, orice proprietar care are un teren, spațiu verde pe malul să-și ia autorizația și noi să nu mai putem face nimic. Ăla este riscul adevărat.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Au votat in favoarea suspendarii PUZ de sector toti consilierii USR Plus si PNL. In schimb, unii consilieri generali ai PSD au incercat sa voteze de doua ori. Situația a fost descoperita de serviciul tehnic – secretarul general al CGMB :

”Am ajuns la această situație deoarece la amendamentul propus de domnul Pimar General, domnul Valeriu Șuhan apare de două ori, deci a intrat, îmi explică colegii de la tehnic de pe două dispozitive, deci a votat și online și verbal. La proiectul de hotărâre în integralitatea sa, avem situația cu dl Calențaru care a votat verbal, spunând că nu s-a putut conecta, dar dânsul s-a și conectat și a votat împotrivă. De asemenea, avem două voturi împotrivă anunțate verbal, dl Militaru și doamna Stoica, aceste fișe vor fi anexă la procesul de vot, ca întotdeauna.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

In final, primarul general Nicusor Dan a multumit PNL si USR Plus pentru ca nu au cedat presiunilor si au votat  suspendarea PUZ de sector.

”Moment de cotitură în ceea ce înseamnă dezvoltarea urbană a Bucureștiului. Trebuie să mulțumesc consilierilor din majoritate, USR și PNL, vreau să-i felicit pentru că au rezistat presiunilor care au venit din toate părțile, și amenințărilor care au venit din toate părțile, în această săptămână. Vreau să spun că sunt mândru că sunt susținut de această majoritate. Se pare că, în sfârșit, Bucureștiul este condus de o autoritate publică. Cineva care reprezintă publicul, cetățenii și luptă pentru ei”, a declarat Nicușor Dan.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.