Confidenţialitate

Myanmar: Aung San Suu Kyi, fosta șefă a guvernului civil, condamnată la patru ani de închisoare de către actualul regim | AUDIO

În Myanmar, fosta șefă a guvernului civil, Aung San Suu Kyi, a fost condamnată la patru ani de închisoare de regimul militar, care a înlăturat-o de la putere în luna februarie.

Aung San Suu Kyi  este acuzată de incitare la revolte publice și încălcarea regulilor sanitare. Laureată a Premiului Nobel pentru Pace și înlăturată de la putere de către armată în februarie, lidera fostului guvern a fost condamnată acum la patru ani de închisoare.

Și fostul preşedinte Win Myint a primit aceeaşi pedeapsă. Cei doi nu vor fi duşi la închisoare pe moment, notează presa internațională.

Mai multe organizații denunţă un proces politic, cu scopul de a o discredita pe câştigătoarea alegerilor din 2015 şi 2020. A

ung San Suu Kyi a jurat că partidul său, Liga Naţională pentru Democraţie (LND), va rezista şi le-a cerut adepţilor să rămână uniţi.

Cel puțin 1.300 de civili au fost ucişi şi peste 10.000 au fost arestaţi de la lovitura de stat militară de la 1 februarie din Myanmar.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autor: Mihai Bucureșteanu

Citește și: Jocurile Olimpice 2020, mai ieftine decât estimările inițiale ale organizatorilor japonezi