Moțiunea împotriva ministrului Cîțu, în dezbaterea deputaților

Camera Deputaţilor dezbate, luni, moţiunea simplă a PSD prin care se cere demisia ministrului Finanțelor.

Având semnăturile a 70 de aleși, documentul este intitulat ””Virusul Cîţu” a infectat economia naţională!”.

În ajun, șeful Finanţelor s-a arătat pregătit pentru dezbaterea moțiunii inițiate de opoziție împotriva sa.

”Acum guvernează PNL! Mâine [luni – n. red], PSD-iştii lui Dragnea în frunte cu Ciolacu (cel care îi ţinea ştiuca lui Dragnea în barcă) îmi dau ocazia, din nou, să le arăt de la tribuna Parlamentului cât sunt de pafarişti. În timp ce noi guvernăm şi avem rezultate, gaşca lui Dragnea urlă de pe margine ca niste chibiţi adevăraţi. Va dau un sfat: În loc să daţi cu pietre şi să spargeţi geamurile statului român vulnerabilizându-l mai bine faceţi ceva util pentru România”, scrie Florin Cîţu pe Facebook.

În opinia sa, liberalii guvernează foarte bine.

”Totuşi, pentru că văd că sunteţi foarte frustraţi pe succesul programelor pe care le-am implementat până acum mă gândesc să propun încă două programe: “Alfred MINIMISS” şi “La şcoală cu Ciolacu””, a adăugat Florin Cîțu.

Ședința este programată la ora 17 și 30 de minute.

Votul este programat miercuri.

”Mai nociv decât efectele pandemiei, mai contagios decât coronavirusul şi mai letal decât maladia COVID-19, «Virusul Cîţu» a distrus aproape complet economia naţională! După aproape două luni de stare urgenţă, după nenumărate bâlbe, amânări şi rectificări de acte normative, ministrul Finanţelor, Florin Vasile Cîţu, s-a dovedit incapabil să vină cu măsuri de sprijin eficiente pentru economie”, scriu social-democraţii în moţiune.

Potrivit textului, 70% din populaţie consideră că România ar fi putut evita efectele negative din economie, produse de pandemia de coronavirus, dacă Ministerul Finanţelor ar fi luat din timp măsuri eficiente pentru sprijinirea agenţilor economici.

”Mai simplu spus, 70% dintre români consideră că ministrul Cîţu este un dezastru pentru economie! Ce blestem pe această ţară ca, în cele mai grele momente, economia ei să fie condusă de cel mai dezastruos ministru al Finanţelor din istoria României! În cele 6 luni de guvernare şi în cele peste 50 de zile de la instituirea stării de urgenţă nu s-a luat nicio măsură pentru evitarea dezastrului”, adaugă PSD.

Social-democraţii susţin că două treimi dintre români nu au economii şi ”vor muri în casă, dar nu de coronavirus, ci de sărăcie”.

”Deşi a preluat o economie în creştere, cu un deficit bugetar mic şi cu un nivel redus al datoriei publice ca pondere în PIB, ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a adus ţara la sapă de lemn cu mult înainte de venirea pandemiei”, adaugă moţiunea.

”Ministrul Cîţu şi-a bătut joc de tot efortul din Guvernarea PSD de a reduce ponderea datoriei ca procent din PIB. Faţă de 2016, când datoria era 37,2% din PIB, anul trecut, în octombrie, ajunsesem la 34,6% din PIB. Aveam a 6-a cea mai mică datorie ca pondere în PIB din Uniunea Europeană! În plus, PSD lăsase o rezervă financiară în Trezorerie de 5,2 miliarde euro. Asta e moştenirea pe care a lăsat-o PSD! Ministrul Cîţu nu doar că a anulat tot acest efort, dar a ne-a dus cu datoria publică într-o stare cu mult mai rea decât a fost vreodată. Agenţiile de rating ne spun că nivelul datoriei României va ajunge în acest an la 43% din PIB”, acuză social-democraţii, care invocă eşecul lansării IMM Invest, dar şi de împrumurutile pe care le-a făcut Ministerul Finanţelor.

”Amanetarea finanţelor ţării trebuie să înceteze! România trebuie salvată de virusul Vasile Cîţu! Ministrul Cîţu trebuie să plece”, mai scris PSD.

Exit mobile version