Moromeții 2: Regizorul Stere Gulea povestește ce a găsit în satul Talpa, din Teleorman (AUDIO)

Moromeții 2 va fi filmat în Teleorman,  județ pe care regizorul Stere Gulea îl descrie drept „invadat de bălării” într-un interviu acordat Revistei 22 .

Între altele, Stere Gulea descrie lumea pe care a întîlnit-o și se referă la un moment în care scenografilor li s-a spus sa vorbească „cu Dragnea” daca vor să închirieze un utilaj.

Continuarea filmului Moromeţii, cu Horaţiu Mălăele în rolul principal şi cu actori precum Dana Dogaru, Oana Pellea, Gheorghe Visu şi George Mihăiţă în distribuţie, va avea premiera în 2018.

Filmările urmează să înceapă înceapă în a doua jumătate a lunii septembrie.

O parte dintre ele sunt programate în aceeaşi casă şi în acelaşi sat – Talpa, din județul Teleorman – în care a fost turnată şi prima peliculă, în vara anului 1985.

Stere Gulea a spus, în emisiunea Drum cu prioritate de la Europa FM, că va începe să filmeze săptămîna viitoare.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Satul Talpa, în care vor avea loc filmările, se află la 45 de kilometri de Alexandria şi la doar cîţiva kilometri de Siliştea-Gumeşti, satul natal al scriitorului Marin Preda.

Casa Moromeţilor a fost refăcută de scenograful Cristian Niculescu după schiţele şi imaginile celei vechi, iar centrul satului va fi recreat de la zero.

Scene importante vor fi turnate la Bucureşti, în noiembrie, iar alte cîteva la Slatina.

Dacă primul film a fost o adaptare destul de fidelă a romanului, continuarea are la bază un scenariu inspirat din al doilea volum al Moromeţilor, din Viaţa ca o pradă şi din publicistica lui Marin Preda.

Scenariul reia firul poveştii familiei Moromete după cel de-Al Doilea Război Mondial, într-un context istoric extrem de frămîntat: instalarea comunismului.

Cele două personaje principale, Ilie Moromete şi fiul său, Niculae, văd aceste schimbări cu ochi diferiţi, prilej permanent de conflict.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS