Moise Guran: „Adevărata întrebare este ce se va întâmpla de-aici încolo” – AUDIO

„Nimeni nu vrea la guvernare”, a constatat Moise Guran, realizatorul emisiunii România în Direct la Europa FM, după ce ALDE a anunțat că se retrage din Executiv.

Formațiunea condusă de Călin Popescu-Tăriceanu va forma o alianță electorală cu Pro România, partidul fostului premier Victor Ponta.

De asemenea, cele două grupări politice vor susține candidatura la Președinție a actorului Mircea Diaconu, fost eurodeputat.

 PSD vrea să plece de la guvernare în urma unei moțiuni de cenzură, nu retrăgîndu-se într-un mod destul de laș.

Singurul plan pe care îl înțeleg eu din declarația doamnei Dăncilă este să plece de la guvernare.

Adevărata discuție e ce se va întîmpla după aceea, căci nimeni nu vrea la guvernare, iar criza politică este evidentă încă din data de 27 mai seara (ziua de după alegerile europarlamentare, n.red.).

De aici încolo cred că ar trebui să vorbim despre doamna Viorica Dăncilă ca despre o pagină – sau o jumătate de pagină, sau un subsol de pagină – a istoriei noastre.

Ea este istorie, dar adevărata întrebare este ce se va întîmpla de aici încolo, avînd în vedere problemele care, pînă la urmă, îi forțează să iasă de la guvernare și pe Tăriceanu, și pe Dăncilă”, a spus Moise Guran.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Potrivit lui Moise Guran, România trece printr-o criză bugetară, iar noi măsuri de austeritate – indiferent de cine se va instala mai devreme sau mai tîrziu la Palatul Victoria – ar fi de așteptat.

„PSD a împrumutat România în fiecare an din ce în ce mai mult, fără să facă investiții pentru a avea o bază pentru a plăti salariile respective, s-a împrumutat pentru a plăti direct salariile respective.

De la an la an deficitul a fost tot mai mare, a fost aruncat de pe un an pe altul sub diferite formule de credite de angajament, în 2018 au luat bani chiar din pensiile pe 2019.

Această factură bate la ușă și este uriașă.

Deficitul tinde spre 5%.

Asta, tradus pe înțelesul tuturor, înseamnă o explozie a cursului de schimb, o creștere rapidă a dobînzilor și o incapacitate de finanțare.

Cam asta înseamnă un deficit de 5% la o țară membră UE”, a adăugat realizatorul României în direct.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS