Mircea Dumitru, de la conducerea Universităţii din Bucureşti la Ministerul Educaţiei

Mircea Dumitru, propunerea premierului pentru ministerul Educaţiei, este profesor univeristar, rector al Universităţii din Bucureşti şi membru al Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare.

Propus marţi pentru Ministerul Educaţiei, după demiterea lui Adrian Curaj, Mircea Dumitru ar urma să îşi preia mandatul după ce preşedintele Klaus Iohannis va semna decretul de numire a sa în funcţie şi după depunerea jurământului, cel mai probabil miercuri.

A mai deţinut poziţia de rector al Universității din București în perioada 2011-2015 și a fost prorector între 2008 și 2011.

A fost membru al CNADTCU în perioada  2012-2016 și Președinte al panelului Științe Umaniste și Arte al CNATDCU în perioada 2010-2012.

Între 2000 și 2008 a fost Decan al Facultății de Filosofie de la Universitatea din București.

Din 1998 este Doctor în Filosofie al Universității din București și, din același an, Doctor în Filosofie al Tulane University, New Orleans, Louisiana, SUA.

A publicat trei cărți și este coautorul unui manual de logică și argumentare.

A coordonat colecția de filosofie contemporană a Editurii Polirom,.

În 2001 a primit Premiul “Mircea Florian” al Academiei Române, pentru lucrarea “Modalitate şi incompletitudine. Logica modală ca logică de ordin superior”.

În iulie 2005 a primit Ordinul Bernardo O’Higgins, în grad de Mare Ofiţer, conferit de Preşedintele Republicii Chile.

Din septembrie 2014 este membru corespondent al Academiei Române.

Este membru al Advanced Reasoning Forum și al Institute International de Philosophie, Paris și Președinte al Asociaţiei Române de Filosofie Analitică.

În perioada 2002-2008 a fost membru în board-ul ştiinţific al New Europe College, iar între 2011 și 2014, Președinte al European Society for Analytic Philosophy.

Vorbește fluent limba engleză și cunoaște limbile franceză și germană la un nivel mediu.

S-a născut la București, la 14 iulie 1960.

Este căsătorit și are doi copii.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS