Mircea Druc, fost premier al Moldovei: „Abia prin alegeri anticipate câștigă Putin” – AUDIO

“O greșeală”.

Astfel califică fostul premier al Moldovei Mircea Druc încercarea blocului pro-european ACUM, de la Chișinău, de a contesta rezultatul alegerilor parlamentare de duminică.

Socialiștii președintelui Igor Dodon s-au clasat pe prima poziție. Îi urmează blocul pro-european condus de Maia Sandu și Andrei Năstase, iar pe a treia poziție se alfă Partidul Democrat, de guvernămînt, al controveratului om de afaceri Vlad Plahotniuc.

Invitat în emisiunea Piața Victoriei, de la Europa FM, Mircea Druc a amintit de constatările observatorilor internaționali ai alegerilor – deși au reclamat mai multe nereguli, ei au calificat scrutinul drept unul corect.

Ce facem? Facem alegeri anticipate? Abia acum cîștigă Vladimir Vladimirovici Putin, care vrea un singur lucru – destabilizare în zonă.

În martie sînt alegeri la Kiev și e o situație foarte gravă. Și-atunci, dacă n-am putut noi să cîștigăm alegerile (noi, Moscova) prin Dodon, măcar s-avem o destabilizare și  poate putem declanșa încă ceva – un Micromaidan sau o luptă de stradă„, a spus Mircea Druc.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

La rîndul său, ziaristul Marian Voicu a adăugat că grație sistemului electoral – pe liste, dar și uninominal – partidul de guvernămînt de la Chișinău are șanse nu numai să păstreze puterea, dar chiar să o consolideze.

În Parlamentul de la Chișinău a mai intrat și Partidul ȘOR (prorus), condus de omul de afaceri Ilan Șor.

Acesta și-a recunoscut implicarea în așa-numitul dosar al „furtului secolului”, dispariția unui miliard de dolari din sistemul bancar moldovenesc.

Partidul ȘOR a obținut 8,3% dintre voturi.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Mai mult, spune Marian Voicu, euroscepticismul manifestat din ce în ce mai vizibil la stînga Prutului începe să cîștige teren și în Moldova.

Echipa care îl consiliază pe domnul Plahotniuc îl consiliază și pe Liviu Dragnea: sînt politici în oglindă, dar jocul democratic este pur și simplu mimat.

Să nu uităm că, de fiecare dată cînd România a investit în oameni politici de-acolo, eșecul a fost răsunător„, a mai spus Marian Voicu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS