Confidenţialitate

Ministrul Sănătății, despre moțiunea simplă împotriva sa: „O arie a calomniei și negării evidenței din partea unor politicieni aflați într-o goană după notorietate și după voturi” | AUDIO

Camera Deputaţilor a început dezbaterea asupra moţiunii simple împotriva ministrului Sănătăţii Alexandru Rafila. Intitulată „Ministrul Rafila – turistul leneş şi cinic care lasă România fără spitale”, moțiunea este semnată de 56 de deputaţi USR şi ai partidului Forţa Dreptei.

Deputatul USR Tudor Pop: „În România secolului XXI, femeile nasc pe stradă sau strigă după ajutor până nu mai au aer și mor cu zile neglijate de un sistem ticălos după chipul și asemănarea dumneavoastră”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Aveți idee cât s-a plimbat domnul Rafila în excursii de lux în afara României în primele 18 luni de mandat? Însumat, mai bine de 2 luni. Ministrul Rafila a venit la televizor și s-a lăudat că va aduce din Cuba medicamentele minune pentru pacienții cu diabet. Unde sunt medicamentele, domnule Rafila? Ați fugit cât ați văzut cu ochii peste mări și țări refuzând să rezolvați problemele grave din spitalele românești. În România secolului XXI, domnule Rafila, femeile nasc pe stradă sau strigă după ajutor până nu mai au aer și mor cu zile neglijate de un sistem ticălos după chipul și asemănarea dumneavoastră”, a spus deputatul USR Tudor Pop în plen.

Replica a venit, după citirea moțiunii, de la ministrul Alexandru Rafila: „O arie a calomniei și negării evidenței din partea unor politicieni aflați într-o goană după notorietate și după voturi”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Din păcate, așa cum au dezamăgit când au fost la guvernare, semnatarii acestei moțiuni continuă să o facă și din opoziție. Nu am văzut nicio urmă de bună-credință din partea USR și a Forței Dreptei. Minciuni, calomnii repetate, dezinformare – sunt ingredientele textului moțiunii depuse împotriva mea. Este doar o arie a calomniei și negării evidenței din partea unor politicieni aflați într-o goană după notorietate și după voturi. Nu am găsit nicio idee concretă pentru a îmbunătăți sănătatea românilor”, a spus Alexandru Rafila.

Votul asupra moţiunii simple urmează să fie dat miercuri de deputaţi.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Citește și: DNA: Percheziții, luni dimineață, la ASSMB. Directorul adjunct al instituției, suspectat de luare de mită | AUDIO