Ministrul Sănătății dă asigurări că statul are bani pentru a majora salariile doctorilor (AUDIO)

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a anunțat că salariile tuturor medicilor și asistentelor vor ajunge la nivelul prevăzut pentru 2022 încă din această săptămînă.

Aplicarea grilei de salarizare din 2022, în cazul lor, va însemna că un medic primar poate ajunge să încaseze de la 4,000 de lei, în prezent, pînă la 15,000.

„Este vorba de absolut toți medicii și toate asistentele, care urcă pe grila din 2022 direct.

Un medic primar, de exemplu, de la 4,000 ajunge la 15,000 de lei, la care se adaugă în mod evident vechimea și celelalte sporuri de care beneficiază„, a spus Olguța Vasilescu.

Această măsură ar trebui să prevină emigrarea, în continuare, a doctorilor și a asistentelor medicale.

De unde, însă, bani pentru majorări atît de consistente?

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a spus la Europa FM că „aceste sume sunt cuprinse în bugetul Ministerului Finanțelor și vor fi acordate, începînd cu 1 martie, personalului medical„.

Doamna ministru a recunoscut că transferul contribuțiilor sociale de la angajator la angajat a dus la unele „inadvertențe” și că promisiunea majorării salariilor cu un sfert de la începutul anului a însemnat, de fapt, un cîștig „foarte mic (…) de 3,8-4%” pentru personalul medical.

Întrebată dacă aplicarea noii grile de salarizare înseamnă că salariile medicilor și asistentelor vor rămîne neschimbate în următorii patru ani, Sorina Pintea a răspuns: „Așa este – teoretic, salariile lor rămîn pînă în 2022 așa„.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS