Ministrul sănătății a demisionat

Premierul Dacian Cioloş a anunţat, luni, că a acceptat demisia ministrului sănătăţii, Patriciu Achimaş Cadariu.

Am acceptat astăzi demisia domnului Patriciu Achimaş Cadariu din funcţia de ministru al sănătăţii. În perioada următoare voi înainta domnului preşedinte al României, Klaus Iohannis, propunerea pentru un nou ministru„, arată premierul într-un comunicat de presă transmis de Guvern.

Demisia ministrului Sănătăţii are loc în plin scandal legat de dezinfectanţii diluaţi folosiţi în spitale şi livraţi de firma Hexi Pharma.

Vineri, în Bucureşti a avut loc un miting pe parcursul căruia a fost cerută demisia ministrului Patriciu Achimaş Cadariu, iar sîmbătă premierul Dacian Cioloş a convocat la Guvern o şedinţă cu specialiştii din sănătate, pentru a găsi o soluţie în această situaţie.

Cadariu nu a participat la acea şedinţă, deşi iniţial existaseră informaţii legate de prezenţa sa în Guvern.

Premierul Dacian Cioloş declara, sîmbătă, că a cerut Ministerului Sănătăţii ca duminică să fie făcute prelevări de probe de dezinfectanţi din toate spitalele şi de la toate produsele, indiferent de provenienţă.

Premierul preciza că, dată fiind seriozitatea situaţiei în acest sector, a convocat un comandament cu participarea conducerii Ministerului Sănătăţii, a conducerii Ministerului Afacerilor Interne, a Cancelariei Premierului şi a Corpului de control al premierului.

Am trecut în revistă măsurile care au fost luate în ultimele 24 de ore. Se acţionează pe două piste: pe de o parte avem ancheta penală, au avut loc deja descindereri ale poliţiei în peste 20 de judeţe, care a prelevat probe destinate exclusiv procesului penal. Am încredere că Parchetul General va desfăşura ancheta cu celeritate, pentru a avea concluzii cît mai repede”, a spus atunci premierul.

Pe de altă parte, domnul Cioloș a cerut conducerii Ministerului Sănătăţii să înceapă şi o anchetă administrativă, obiectivul fiind de a recăpăta încrederea în produsele de dezinfecţie din spitale, pentru că ”de aici au plecat problemele, zilele trecute, legate de neîncredere în privinţa calităţii şi eficienţei produsele folosite la dezinfecţie în spital.

Un alt scandal care a marcat mandatul de şase luni al lui Cadariu a fost cel al copiilor disgnosticaţi cu sindrom hemolitic uremic, mai mulţi bebeluşi pierzîndu-şi viaţa.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS