Confidenţialitate

Ministrul Justiției: Legea instituirii registrului traficanților de droguri a fost depusă în Parlament | AUDIO

Legea instituirii registrului traficanților de droguri a fost depusă în Parlament – anunță ministrul Justiției. Astfel, autoritățile vor să combată traficul de droguri și să combată recidiva. Cei care au comis infracțiuni din sfera traficului de droguri vor fi obligați să informeze autoritățile despre persoanele cu care intră în contact sau despre locurile în care merg.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În registrul traficanților de droguri vor fi înscriși cei care au făcut trafic de droguri de risc și mare risc, în țară sau internațional, își pun la dispoziție locuința pentru consum de droguri, care îndeamnă la consum de substanțe interzise, furnizează inhalanți chimici toxici unui minor sau eliberează substanțe psihoactive pe bază de rețetă, știind că aceasta este falsă.

Aceste persoane vor fi obligate să meargă la secția de poliție și să dea informații despre profesia pe care o desfășoară, despre cei cu care locuiesc sau intră în contact și despre locurile pe care le frecventează cum ar fi unitățile de învățământ, taberele școlare, cluburile sau festivalurile.

În plus, cei care vor fi înscriși în registru trebuie să anunțe autoritățile dacă vor să plece din localitatea de domiciliu mai mult de 7 zile. Legea care înființează acest registru a fost depusă în Parlament – a anunțat ministrul justiției, Alina Gorghiu.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: SONDAJ. Peste jumătate dintre respondenți se așteaptă ca România să treacă printr-o criză economică | AUDIO