Ministrul de Interne: “România nu resimte o presiune migraționistă crescută” (AUDIO)

Ministrul de Interne, Gabriel Oprea, a anunțat că Bucureștiul întărește măsurile de securitate la granița cu Serbia, în condițiile acutizării crizei refugiaților din nordul Africii și din Orientul Mijlociu.

Cu toate acestea, România nu resimte o presiune migraționistă sporită, susține Gabriel Oprea.

Declarațiile sale survin unei reuniuni a Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență: reprezentanții cîtorva zeci de instituții au analizat consecințele crizei refugiaților.

România dispune de șase centre regionale pentru solicitanții de azil, cu o capacitate de cazare de aproximativ 1,500 de locuri.

“Avem în vedere creșterea capacității de primire a refugiaților”, a adăugat ministrul de Interne.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Președintele Comisiei de Politică Externă din Camera Deputaților, Laszlo Borbely, declara de curînd la Europa FM că România ar putea să găzduiască pe termen lung aproximativ 900 de persoane.

Ministrul de Interne dă de înțeles că Bucureștiul se așteaptă să primească noi solicitări de acordare a dreptului de azil.

Potrivit unei propuneri a Comisiei Europene, Bucureștiul ar urma să găzduiască aproximativ 2,300 de migranți în perioada următoare.

Mai puțin de un sfert din locurile disponibile în centrele regionale de primire sunt ocupate în momentul de față.

Membrii Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență (mai bine de 20 de instituții centrale) vor acționa în mod preventiv pentru a evita orice riscuri la adresa securității naționale, a mai spus Gabriel Oprea.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS