Confidenţialitate

Mic dejun sănătos

Ei recomandă un mic dejun copios, un prânz bogat şi o cină foarte uşoară.

Experimentele pe mai multe grupuri de şoareci hrăniţi în mod diferit au arătat că cei care mâncau la micul dejun cel mai mult, însă nu carbohidraţi, îşi păstrau inima sănătoasă pe termen lung, nu se ingrasau şi aveau o presiune arterială optimă, relatează Daily Mail.

Un mic dejun mare şi gătit, constând în şuncă, ouă, cârnaţi, fasole, ciuperci şi roşii face că metabolismul să să fie cel optim întreaga zi.

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Alabama din Birmingham au observat, prin acest studiu, că cerealele nu sunt deloc cea mai bună alegere la micul dejun.

Spre deosebire de cobăii cărora li s-a dat un mic dejun copios, cu grăsimi, un prânz mai mic şi o cină uşoară, cei hrăniţi cu carbohidraţi la micul dejun şi o cină grasă au avut probleme în procesarea zahărului, crescandu-şi riscul de diabet.

Testele de sânge, în cazul celor din urmă, au arătat că şi predispoziţia către boli de inimă şi atac cerebral crescuse.