Confidenţialitate

Meteorologii au actualizat codul galben de ninsori și polei, în timp ce drumarii amenință că nu mai ies la deszăpezit | AUDIO

În județele Suceava, Neamț, Bacău dar și la munte vor predomina ninsorile, anunță ANM. Avertizarea este valabilă și pentru zona Moldovei dar și estul Munteniei, unde va fi lapoviță, apoi ninsoare și se va forma polei.

A nins în mai multe zone din țară în ultimele 24 de ore, mai ales în centrul și nordul țării. Cel mai mare strat de zăpadă din judeţul Sibiu măsurat la o staţie meteorologică este de 50 de centimetri, la peste 2.000 de metri altitudine, în munţii Făgăraş, în zona Bâlea Lac.

În staţiunea Păltiniş din munţii Cindrel meteorologii au măsurat 28 de centimetri de zăpadă. Și în Maramureș a nins în timpul nopții, drumarii au ieșit cu utilajele pentru a curăța șoseaua.

Stratul de zăpadă a ajuns la 37 de centimetri la staţia meteorologică Izer din Munţii Pietrosul Rodnei. Strat de zăpadă și în zona orașului Brașov. În Harghita, aproximativ 1.600 de gospodării din 8 sate au rămas fără curent electric după ce ninsoarea a afectat mai multe posturi de transformare.

Este în vigoare până la ora 18.00 un cod galben de ninsori și vânt în nord estul țării și estul Munteniei. Meteorologii atrag atenția că în mai multe zone se va forma polei.

Între timp, sindicaliștii amenință că nu vor mai curăța drumurile dacă nu le cresc salariile. Radu Ciobotea, de la Sindicatul Drumarilor:

„O bună parte din angajații care sunt reprezentați de sindicaliști și-au arătat nemulțumirile. Prin acest mesaj pe care l-au transmis, muncitorii și-au dorit ca acest mesaj să fie unul foarte clar. Nu vor mai ieși să deszăpezească drumurile, nu vor mai ieși în următoarea perioadă.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Sindicaliștii cer o întâlnire cu reprezentanții Companiei de Drumuri și cei din Ministerul Transporturilor:

„În primul rând alocarea acestor fonduri meritorii, dacă îmi permiteți să le spun așa, care li se cuvin. Salariul minim în CNAIR este de 2453 de lei, majorările salariale ar trebui să fie și în rândul muncitorilor CNAIR în raport cu rata inflației pentru că așa este normal.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Autor: Mihai Bucureșteanu

Sursa foto: Sindicatul Drumarilor “Elie Radu”

Citește și: Peste 700 de utilaje au ieșit la deszăpezit, după o noapte de cod galben de vreme rea | VIDEO