Messi a câștigat al 6-lea „Balon de Aur”

Starul argentinian de la FC Barcelona a primit pentru a 6-a oară în carieră cea mai înaltă distincție individuală din fotbal – „Balonul de Aur„.

În gala organizată de revista „France Football” la Teatrul Chatelet din Paris, Messi a stabilit astfel un record absolut, depasindu-l pe marele său rival, Cristiano Ronaldo, care are doar 5 astfel de trofee.

Atacantul catalanilor, în vârstă de 32 de ani, a devansat 2 fotbaliști de la campioana Europei, FC Liverpool: fundaşul olandez Virgil Van Dijk şi atacantul senegalez Sadio Mane – acesta claasandu-se al 4-lea, după Cristiano Ronaldo, legitimat la Juventus Torino.

Leo Messi a mai cucerit anul acesta şi al premiului „FIFA The Best„, oferit de Federaţia Internaţională de Fotbal luna trecută.

Deasemenea, el a fost cel mai bun marcator european al sezonului trecut, cu 36 goluri, performanţă ce i-a adus și „Gheata de Aur„.

Vedeta sud-americană a ajuns la 700 de meciuri jucate în tricoul Barcei, fiind singurul fotbalist al grupării „blaugrana” din Top 10 la „Balonul de Aur”.

Amintim, anul trecut trofeul a fost câștigat de croatul Luka Modric, de la Real Madrid.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS