Confidenţialitate

Mehedinți: 50 de pompieri, alături de alte ajutoare luptă cu incendiul de vegetație izbucnit pe Clisura Dunării | AUDIO | VIDEO | GALERIE FOTO

În județul Mehedinți, pompierii continuă lupta cu incendiul de vegetație izbucnit în zona localității Svinița – pe Clisura Dunării. ROMSILVA anunța marți, 9 iulie, că flăcările au cuprins peste 120 de hectare într-o pădure de pin din zona de protecția a Parcului Natural Porţile de Fier.

Purtătorul de cuvânt ISU Mehedinți, Ramona Nistor: „Acționăm pe trei sectoare de stingere, fiind constituite echipe mixte, care intervin de o parte și de alta a versantului, între zona Tricule și Valea Roșie”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Pentru protejarea zonei pe timp de noapte s-au constituit dispozitive de protecție formate din pompieri și lucrători ai Ocolului Silvic Orșova. Astăzi, 50 de pompieri intervin în continuare pentru lichidarea incendiului, alături de 38 de pădurari, cinci rangeri, 11 jandarmi și voluntari, intervenția fiind îngreunată de terenul abrupt, curenții de aer care întrețin arderea, zona fiind greu accesibilă forțelor de intervenție. Acționăm pe trei sectoare de stingere, fiind constituite echipe mixte, care intervin de o parte și de alta a versantului, între zona Tricule și Valea Roșie”, a precizat , Ramona Nistor, purtătorul de cuvânt ISU Mehedinți.

Două aeronave Spartan care aruncă apă deasupra focarelor au fost trimise în ajutorul pompierilor de Ministerul Apărării.

Sursa foto: Facebook / ROMSILVA

Citește și: STUDIU: 7 din 10 români spun că viața lor cotidiană este afectată de caniculă. 71% dintre respondenți spun că se simt mai irascibili în perioade de căldură excesivă | AUDIO