Victimele agresiunilor jandarmilor, așteptate la Parchetul Militar să depună plângeri

Procurorii militari fac un apel la persoanele care au fost rănite la protestul de vineri din Piaţa Victoriei, în urma intervenţiei jandarmilor, să se prezinte, luni şi marţi, la sediul Parchetului Militar Bucureşti.

Adresa instituției este Strada George Georgescu 2, sector 4.

În același timp, procurorii de la Parchetul (civil) al Capitalei i-au prezentat judecătorilor în vederea arestării pe cei doi bărbați reținuți în urma incidentelor de vineri.

Potrivit Ziarului Adevarul, cei doi fac parte din nucleul dur al unei galerii de fotbal din București și sunt printre cei care au batut-o pe jandarmerița căreia i s-a furat pistolul.

Printre victimele actiunilor Jandarmeriei se află și Doru Oprea. El se află în spital unde  a fost operat după ce în piciorul său a ajuns un capac de la una dintre grenadele aruncate de jandarmi.

El a declarat pentru Europa FM că abia al treilea medic ce l-a examinat a observat corpul străin in piciorul său, foarte aproape de artera femurală (foto).

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Doru Oprea spune că până în această după-amiază, niciun polițist sau procuror nu a venit să-i ia declarație.

Dacă acest lucru nu se va întâmpla până la externarea sa, Doru Oprea spune că după ieșirea din spital, va depune plângere penală împotriva Jandarmeriei, iar pe comandantul care a dat ordinul de atac îl va da în judecată în civil și îi va cere daune morale.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 Parchetul Militar s-a autosesizat sâmbătă și a început cercetările, deocamdată IN REM (impotriva faptei), pentru infracțiunile de abuz în serviciu și purtare abuzivă.

Procurorii militari au solicitat imagini de la toate instituțiile “publice și nepublice” care au avut competențe în zona Pieței Victoriei în seara mitingului, adică inclusiv serviciilor secrete.

De asemenea, potrivit aceleaiași surse, procurorii militari au solicitat Jandarmeriei documente din care să reiasă cine sunt jandarmii care au acționat brutal dar și de la ce șefi au primit ordinele de atac.

În același timp, până duminică la prânz, la Institutul de Medicină Legală s-au prezentat 20 de persoane pentru a obține certificate în urma agresiunilor din Piața Victoriei de vineri seara, au precizat surse medicale pentru Europa FM.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS