Confidenţialitate

Lucrările la metroul din Cluj au început. Proiectul valorează 2 miliarde de euro, iar o parte din bani vin din PNRR. Sorin Grindeanu: „Se pot dezvolta lucruri și în afara Bucureștiului” | AUDIO

Au început lucrările la metroul din Cluj. Proiectul costă aproape 2 miliarde de euro, iar o parte din fonduri vin din PNRR. Responsabilii proiectului nu au precizat dacă antreprenorul din Turcia a depus proiectul tehnic pe baza căruia să se emită autorizația.

Localnicii au reclamat pe grupul Clujul Civic, că autorizația de construire a fost dată în regim de urgență, fără consultările publice necesare, fără Planuri Urbanistice Zonale, iar proiectarea nu e terminată.

Lucrările vor dura 8 ani, spun autoritățile.

Ministrul Transporturilor – Sorin Grindeanu: „Se pot dezvolta lucruri și în afara Bucureștiului”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Să știți că sunt invidios pe dumneavoastră pentru că în acest moment pornesc lucrările la metroul din Cluj. Mai este un sentiment: acela că se pot dezvolta lucruri și în afara Bucureștiului. Ieri am semnat – e adevărat, la București – finanțare tot pentru metrou, dar de data asta la București, de 4,5 miliarde de euro. Înseamnă dezvoltarea rețelei din București, absolut necesară”, a spus Sorin Grindeanu – ministrul Transporturilor.

Din 2031, clujenii vor merge cu metroul pe o linie care va avea o lungime de peste 20 de kilometri şi 19 staţii.

Sursa foto: Inquam Photos / Cristi Vescan

Citește și: Un nou terminal al Aeroportului Internațional „Avram Iancu” din Cluj, inaugurat astăzi. Sorin Grindeanu: Este a doua investiție la standarde Schengen din ultima perioadă | AUDIO