Liviu Dragnea despre autodenunțul lui Sebastian Ghiță: ori e nebun, ori are dreptate

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat într-un interviu la televiziunea Antena 3 că în cazul autodenunţului lui Sebastian Ghiţă, în opinia sa, există două variante: prima, în care Ghiţă nu are dreptate şi ”e nebun şi se aruncă în aer” şi a doua – în care acesta are dreptate.

Liviu Dragnea a subliniat că nu are cunoştinţă că raportul privind teza de doctorat a Laurei Codruţa Kovesi ar fost falsificat.

Cercetări trebuie făcute. E o acuzaţie serioasă şi, ca pentru orice cetăţean din România instituţiile abilitate trebuie să cerceteze, să ajungă la adevăr. Vă spun, poate e deplasat, privesc destul de rece acest eveniment.

Această acţiune este una interesantă, e spumoasă. Dacă ceea ce spune Sebastian Ghiţă e adevărat, este un lucru foarte grav”, a spus liderul celui mai mare partid parlamentar.

Întrebat dacă ştie ceva despre ceea ce susţine Sebastian Ghiţă în autodenunţ, Liviu Dragnea a răspuns negativ.

Mă abţin să spun dacă îl cred. Aici există două variante: prima variantă, în care e nebun şi pune dinamită pe el şi se aruncă în aer fără să aibă nici un fel de probă sau dovadă, asta e prima variantă.

A doua variantă este varianta în care tot ce spune e adevărat şi, dacă vrea să meargă pînă la capăt, trebuie să ne uităm cu atenţie. Evit să-mi dau cu părerea”, a continuat președintele PSD.

Întrebat dacă ştia că Sebastian Ghiţă mergea prin Guvern, Liviu Dragnea a explicat că el se afla în Palatul Victoria o dată pe săptămînă, în ziua în care era şedinţa de guvern.

Cel mai bine ştia Victor (n.r. – Ponta) sau știau cei din cancelaria primului-ministru (…) Sincer, nu mă interesa cine vine, de ce vine în sediul Guvernului”, a mai spus Liviu Dragnea.

Deputatul Sebastian Ghiţă a depus, marţi, la Parchetul General, un autodenunţ şi a susţinut că ar fi participat în 2012 la falsificarea unui raport care să arate că teza de doctorat a Laurei Kovesi nu este un plagiat.

Procuroarea-șefă a DNA a respins categoric aceste speculații.

Eu şi alţi demnitari am participat la falsificarea raportului. Am date şi informaţii pe care vreau să le aduc la cunoştinţă procurorilor de la Parchetul General. Am făcut acest lucru atunci pentru a o proteja pe Laura Codruţa Kovesi pentru că, în acel moment, cu toţii credeam că face bine României“, a spus Sebastian Ghiţă.

Deputatul a mai susţinut că actualul procuror şef al DNA ar fi ştiut, la vremea respectivă, de falsificarea raportului privind teza sa de doctorat.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS