Liviu Dragnea: „Bugetul va fi adoptat vineri”

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, la finalul întâlnirii cu primarii de municipii, că proiectul de buget urmează să fie adoptat vineri de către Guvern și că el va intra ulterior în procedură parlamentară.

Am înțeles că vineri vor adopta proiectul de lege, după care vine în parlament”, a afirmat Liviu Dragnea.

Premierul Viorica Dăncilă spunea de curând că va face toate eforturile pentru ca bugetul să fie adoptat marți de către Executiv.

Ulterior au avut loc întrevederi zilnice ale liderilor coaliției de guvernare la Parlament, în contextul în care au existat nemulțumiri ale primarilor.

Viorica Dăncilă se află în vizită la Bruxelles, miercuri și joi.

Cât primesc primarii?

Liviu Dragnea a spus că va exista o creștere de 27% pe toată administrația locală din cotele defalcate și că primarii din București trebuie să poarte noi discuții cu ministrul de Finanțe.

Eu i-am ascultat. Le-am spus că în discuțiile cu reprezentații Guvernului și cu domnul Tăriceanu vor avea bugetele de anul trecut și o parte din municipii vor avea veniturile mai mari.

E o creștere de 27% pe toată administrația locală din cotele defalcate„, a declarat Liviu Dragnea.

Președintele PSD a făcut referire și la nemulțumirile Gabrielei Firea legat de alocările bugetare pentru 2019.

Eu le-am spus că trebuie să se ducă la o întâlnire la Mininisterul de Finanțe. Să se hotărască. Cum vor decide, așa vom vota în Parlament. (…)Sunt municipii care nu mai au nevoie de aceste creșteri, de exemplu la Brașov, la Cluj. Banii Bucureștiului să decidă cum îi împart. Am înțeles că vineri vor adopta proiectul de lege, după care vine în parlament. Eu am avut o singură discuție. M-au chemat și am venit„,a mai spus Dragnea.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS