Levente Molnár, actorul clujean din “Fiul lui Saul”: “Încerc să jignesc cît mai puțină lume” (AUDIO)

Fiul lui Saul, premiera săptămînii la Video Radio (cronica noastră e de găsit aici), “este un film despre Auschwitz. (Dar) dacă mergem un pic mai adînc, atunci vedem că este vorba despre capacitatea de a ne păstra sîmburele acela de umanitate care ne dă motive să existăm și care ne și facilitează acest lucru, de altfel.”

Iată ce spune la Europa FM unul dintre actorii din rolurile secundare, Levente Molnár.

Potrivit artistului clujean, e în continuare nevoie de filme cu o astfel de tematică și e în continuare nevoie ca ele să fie văzute.

Levente Molnár a vorbit, între altele, despre “animalul din noi care a făcut posibilă întîmplarea despre care este vorba în film, adică să apară ideea mai multor <<fabrici>> aduse din Iad pe Pămînt”.

“Ideea reapariției, ca soluție la orice, a unor acțiuni asemănătoare trebuie să fie exclusă”, a spus el.

Interesul față de Fiul lui Saul este puternic întreținut și de două premii răsunătoare pe care le-a obținut filmul: Marele Premiu la Festivalul de la Cannes (al doilea ca importanță din palmares și cel mai clar indiciu că lungmetrajul a fost foarte aproape de Palme d’Or) și Oscarul pentru cel mai bun film străin.

Numele lui Levente Molnár a apărut brusc și în articolele din presa mondenă.

“Mă onorează tot interesul, care sunt absolut conștient că va dispărea exact așa cum a apărut – e și normal (…). Nici nu doresc să devin parte a peisajului monden și să apar doar de dragul apariției”, a adăugat actorul.

Dar cum rămîne, după cum scria un ziar din Cluj, cu “uluitoarea transformare a bozgorului împuțit în actor român”?

“Pot să mă definesc în variante nesfîrșite, (dar) eu mă definesc ca om. Încerc să duc o viață în care să reușesc să jignesc cît mai puțină lume”, i-a spus Levente Molnár lui Filip Standavid.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS