Klaus Iohannis: „Îmi doresc mult ca moțiunea să treacă. Dar greul vine acum”

Președintele Klaus Iohannis a afirmat sîmbătă, la Iași, că își dorește mult să treacă moțiunea de cenzură la adresa cabinetului Dăncilă.

Șeful statului a adăugat că – în cazul adoptării moțiunii de către Parlament – în locul actulalului Executiv va fi instalat unul de tranziție, care să organizeze alegerile prezidențiale și să construiască bugetul pentru 2020.

„Urmează moțiunea de cenzură. Noi sîntem de acord că trebuie să treacă. După care, însă, cineva trebuie să își asume guvernarea României.

Nu va fi un mandat lung, va fi un Guvern cu un mandat scurt, de tranziție.

Avem nevoie de un guvern care să se ocupe de organizarea perfectă a alegerilor prezidențiale care va construi și promova bugetul pentru anul viitor, foarte dificil.

Deja, ministrul de Finanțe în funcție a recunoscut că a gafat.

Trebuie organizate alegeri locale, parlamentare (…). Refacerea României se face pornind de la votul românilor de la alegerile parlamentare. Atunci va începe normalizarea României”, a spus Klaus Iohannis, la Iași.

Șeful statului a adăugat că își dorește mult ca moțiunea de cenzură să treacă.

„Moțiunea de cenzură este în procedură și vă spun cu toată seriozitatea: pregătiți-vă pentru guvernare.

Eu îmi doresc foarte mult ca această moțiune de cenzură să treacă și acest guvern eșuat să pice.

(…) Acum începe greul, fiidcă noi trebuie să reconstruim împreună România și sunt dispus să conduc această muncă”, a adăugat Klaus Iohannis.

Moțiunea de cenzură depusă de partidele de opoziție va fi dezbătută și votată în plenul Parlamentului joi, pe 10 octombrie.

Președintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat vineri că, pe lîngă cele 237 de semnături pentru moţiunea de cenzură, vor exista şi cel puţin şapte voturi în plus de la parlamentari cu care PNL negociază în prezent.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS