Confidenţialitate

Klaus Iohannis va prezenta costurile pentru deplasările făcute cu avionul privat. „Am repus România pe radarul african” | AUDIO

Klaus Iohannis și lecția africană: după ce președintele din Capul Verde a declarat că ar face publice costurile deplasărilor dacă un singur om i-ar cere acest lucru, președintele României anunță că va prezenta lista costurilor pentru deplasările pe care le face cu un avion privat.

Aflat în turneu în 4 țări africane, Klaus Iohannis spune că Biroul de Presă al Administrației Prezidențiale va anunța sumele cheltuite pentru deplasări în curând. O declarație care vine la capătul a luni întregi de solicitări formulate jurnaliști și după ce o petiție publică a fost lansată cu acest scop.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Președintele Capului Verde: Nu e nevoie ca 40.000 de oameni să-mi ceară informații despre costurile de deplasare. Dacă-mi cere unul singur, sunt obligat să răspund

Înainte de a-l primi pe oaspetele său român, Președintele Capului Verde a oferit un interviu ziarului Libertatea. La întrebarea dacă el și-ar face publice cheltuielile cu deplasările la cererea a 40.000 de oameni, José Maria Neves, a răspuns citez – „Nu e nevoie de 40.000. Dacă o singură persoană îmi cere ceva, eu sunt obligat să răspund”.

Luni dimineaţă, la întâlnirea dintre preşedintele României, Klaus Iohannis, cu omologul său din Capul Verde, José Maria Neves, n-au fost admise întrebări de presă.

Sursa foto: Presidency

Sursa foto: Presidency

Sursa foto: Presidency

Sursa foto: Presidency

Sursa foto: Presidency

Sursa foto: Presidency

Sursa foto: Presidency

Sursa foto: Presidency

Sursa foto: Presidency

Sursa foto: Presidency

Sursa foto: Presidency

Sursa foto: Presidency

Președintele României: Serviciul de Presă vă va da o informare, conform legii, despre cheltuielile de deplasare

Mai apoi, Klaus Iohannis l-a abordat pe reporterul Libertatea, cerându-i să îi pună o întrebare, pe motiv că – citez – „cine ştie ce mai scrieţi pe urmă”.

„Iar în ce privește cheltuielile, sigur că aceste lucruri vin cu niște cheltuieli. Voi instrui serviciul Presă să vă dea o informare conform legii”, a spus Klaus Iohannis.

Aproape 40.000 de români au semnat o petiţie iniţiată de publicaţia Recorder, prin care îi cer lui Klaus Iohannis să-şi facă publice cheltuielile cu deplasările în străinătate.

Klaus Iohannis va finaliza turneul său de pe continentul african cu o vizită oficială în Senegal. Șeful statului a vorbit și despre „necesitatea” acestui turneu.

„Pot să concluzionez deja: am repus România pe radarul african”, a spus președintele României.

Sursa colaj foto: Presidency

Citește și: Unii localnici din Zanzibar s-au aruncat în apă cu tablourile lui Klaus și Carmen Iohannis strigând „Hakuna Matata” la plecarea celor doi din Tanzania | AUDIO