Kelemen Hunor, președinte UDMR: „România arată ca un vapor fără căpitan”

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat sîmbătă, la finalul Consiliului Reprezentanţilor Unionali din Târgu Mureş că cea mai mare problemă a României este lipsa de viziune și că, din acest motiv, țara arată „ca un vapor fără căpitan”.

Liderul Uniunii Maghiarilor a adăugat că sunt domenii unde ar trebui găsită rapid o soluţie.

El s-a referit la infrastructura rutieră, la reforma administrativă ori la sistemul social.

În opinia sa, e necesară o distribuire socială „mult mai bine gîndită”.

Cît despre agitația provocată de posibila revocare a Codruței Kovesi din funcția de procuror-șef al DNA, liderul UDMR a spus că în mod intenţionat în cadrul şedinţei nu s-a făcut nici o referire la discuţiile din ultimele zile.

Instituţia este OK şi aici văd că nu se poate discuta raţional, nu se poate discuta cu nuanţe: ori e alb, ori e negru, nu există nuanţe şi e o problemă foarte serioasă.

În acest moment, eu văd că toată lumea duce o luptă, şi opoziţia, şi cei de la putere, şi o parte din sistemul juridic, în primul rând Procuratura, cu toate segmentele ei. Nu ne interesează„, a susţinut Kelemen Hunor.

În opinia sa, Laura Codruţa Kovesi va rămîne în funcţie de pînă la finalul mandatului, avînd în vedere că preşedintele Klaus Iohannis şi-a exprimat mulţumirea faţă de activitatea sa.

Eu cred că, dacă în 2018 şi 2019 în România iarăşi subiectul cel mai important va fi ce vom face cu cineva (…) sau cu o instituţie care, pînă la urmă, e o instituţie necesară (…), atunci vom pierde şi acest an. Va pierde politica românească un an şi nu va face nimic, nu va creiona nici măcar un proiect pentru viitorul ţării„, a declarat Kelemen Hunor.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS