Confidenţialitate

Kelemen Hunor, despre cazul Fidesz: Este îngrijorător ce se întâmplă în grupul Partidului Popular din Parlamentul European

Liderul UDMR califică drept ”trist și îngrijorător ce se întâmplă în grupul Partidului Popular din Parlamentul European”, care ”acceptă tot mai rar diferențele de opinie”.

Reacția lui Kelemen Hunor a venit după ce formațiunea naționalistă Fidesz, condusă de premierul ungar Viktor Orban, a anunțat că părăseşte PPE.

”Este trist și îngrijorător ce se întâmplă în grupul Partidului Popular din Parlamentul European. Excluderile nu conduc la niciun rezultat, acestea nu vor face din Partidul Popular European un grup mai puternic, mai bun sau mai eficient. PPE acceptă tot mai rar diferențele de opinie, iar aceasta este, de fapt, adevărata problemă. Un astfel de partid umbrelă, care întrunește formațiuni politice din state diferite, cu experiențe istorice diferite poate rămâne puternic numai dacă lasă loc diversității de opinie, este capabil să le integreze pe acestea, și se deosebește marcant de partidele cu structuri asemănătoare, dar cu ideologii diferite”, a scris, miercuri seară, Kelemen Hunor pe Facebook.

Potrivit acestuia, europarlamentarii UDMR au votat împotriva modificării regulamentului de funcționare a grupurilor.

”Considerăm că un astfel de amendament diminuează coeziunea internă. UDMR raămâne membru al grupului PPE și va continua să își exprime opinia și de acum înainte. Trebuie să ne întoarcem la tradițiile Partidului Popular European, care pentru Uniune și pentru mine personal înseamnă Partidul Popular European din perioada în care acesta a fost condus de Wilfried Martens. UDMR s-a socializat în cadrul acestui partid, și credem că încă nu este târziu ca PPE să se întoarcă la valorile care au stat la baza formaării sale”, a adăugat Kelemen Hunor.

🇷🇴 /🇭🇺⬇️

Este trist și îngrijorător ce se întâmplă în grupul Partidului Popular din Parlamentul European….

Publicată de Kelemen Hunor Oficial pe Miercuri, 3 martie 2021

FOTO: Guvernul României