Italia: Guvernul și președinții regiunilor, discuții privind restricțiile de sărbători | AUDIO

Guvernul Italiei se întâlneşte marţi cu preşedinţii regiunilor, pentru a discuta noi restricţii pentru perioada sărbătorilor.

Cel mai probabil, italienii vor petrece Revelionul fără petreceri în aer liber. Anunţul a fost făcut de un membru al Guvernului italian, care a avertizat că autorităţile exclud posibilitatea unor excepţii, pentru ultima noapte a anului, de la interdicţiile valabile în prezent.

Italienii vor trebui să sărbătorească Anul Nou în interior, a avertizat ministrul pentru Afaceri Regionale.

Însă, Guvernul de la Roma va anunţa noi măsuri de combatere a epidemiei de coronavirus cel mai târziu până joi, data la care vor expira actualele restricţii.

Marţi, însă, ele vor fi discutate cu preşedinţii regionali. Unii vor o relaxare. E cazul preşedintelui regiunii Liguria, care a cerut „un Crăciun cu ceva mai multă libertate pentru economie şi socializare” în zonele cu rate mici de infectare.

El a sugerat ca restaurantele să rămână deschise în timpul serii (în prezent, se închid la ora 18:00) iar italienii să poată să participe la slujba de la miezul nopţii în Ajunul Crăciunului.

Alte chestiuni intens dezbătute sunt relaxarea interdicţiei de călătorie între regiuni, permisiunea ca italienii să meargă la  rude de sărbătoril şi posibilitatea de a merge în vacanţă în staţiunile de schi.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  •  Liliana Nicolae
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS