Confidenţialitate

Ionuţ Doldurea şi Cosmin Stângă, patronii stației GPL din Crevedia, rămân în arest preventiv | AUDIO

Patronii staţiei GPL din Crevedia, Ionuţ Doldurea şi Cosmin Stângă, rămân în arest preventiv, a decis Tribunalul Bucureşti. Pe 6 septembrie, cei doi au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile, însă ei au solicitat să fie cercetaţi sub control judiciar sau în arest la domiciliu. Tribunalul le-a respins contestaţia ca nefondată, iar decizia e definitivă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ionuţ Doldurea este fiul primarului din Caracal, Ion Doldurea, suspendat din PSD.

Ionuț Doldurea şi Cosmin Stângă sunt acţionarii firmei Flagas, care deţine staţia GPL de la Crevedia unde pe 26 august s-au produs două explozii soldate cu cinci decese şi rănirea altor 50 de oameni, mulţi dintre ei pompieri.

Zeci de case din apropierea staţiei GPL au fost distruse sau avariate. Tragedia a avut loc în timp ce era efectuat un transfer de gaz între două cisterne.

Staţia GPL din Crevedia funcţiona din iulie 2020 fără autorizaţie de securitate la incendiu. Patronii stației sunt acuzați de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru.

Asupra mai multor bunuri imobile ale firmei şi ale celor doi inculpaţi, precum şi asupra conturilor bancare ale acestora a fost pus sechestru asigurător.

Sursa colaj foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Pacienții care suferă de boli cronice rămân fără medicamente. Cezar Irimia: „Situația este critică” / „Nu mai sunt bani în sănătate” | AUDIO